Antena 3 CNN Externe Stare de urgență, declarată în întreaga insulă Rhodos, din cauza incendiilor devastatoare

Stare de urgență, declarată în întreaga insulă Rhodos, din cauza incendiilor devastatoare

În întreaga insulă Rhodos a fost declarată, astăzi, 26 iulie 2023, stare de urgență, prin decizia Secretariatului General de Protecție Civilă.

Stare de urgență, declarată în întreaga insulă Rhodos, din cauza incendiilor devastatoare
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2023   •   12:45

După cum a relatat ERT, în afară de unitatea municipală din Rhodosul de Sud, care este afectată de incendiul devastator, s-a decis declararea stării de urgență în unitățile municipale: Kallithea, Ialyssos, Petaloudon, Afandos și Archangelos. 

Trimisul special al Antenei 3 CNN în Rhodos, Sergiu Cora, a dat detalii despre operațiunile pompierilor de stingere a incendiilor, chiar de la locul dezastrului.

Căldura extremă topeşte Europa şi ameninţă să carbonizeze industria turismului de 2 trilioane de dolari. Destinaţii de vis din ţări precum Grecia, Spania sau Italia ar putea să devină doar o amintire.

O vacanţă de vară idilică s-a transformat într-un coşmar după ce mii de oameni au fost evacuaţi de pe insulele greceşti afectate de incendii de vegetaţie - cel mai recent exemplu care ne aminteşte că industria turistică europeană trebuie să se confrunte cu realităţile schimbărilor climatice şi să se adapteze rapid, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Citește și: Incendiu uriaș în parcul natural Sintra-Cascais din Portugalia! Peste 600 de pompieri intervin la fața locului

Căldura extremă topeşte Europa şi ameninţă să carbonizeze industria turismului 

Un studiu din 2019 preconizează că, în 2050, clima Madridului va semăna cu cea a oraşului Marrakesh din nordul Africii; Londra va semăna mai mult cu Barcelona, iar Stockholm cu Budapesta. Aceasta ar fi o schimbare uriaşă pentru industria europeană a călătoriilor şi a turismului, care a contribuit anul trecut cu 2,1 trilioane de dolari la economia regională, şi ar reface tiparele de călătorie într-un mod care va da probabil o lovitură unor ţări din sudul Europei.

Verile au devenit mai călduroase în sudul Europei, iar incendiile din Grecia sunt un memento sumbru al incendiilor care au devastat ţara în 2021.

Căldura insuportabilă din acest an a forţat autorităţile să închidă Acropola şi a alungat turiştii de pe insula italiană Sardinia. Şi asta în condiţiile unei încălziri globale de doar 1,2C faţă de nivelurile preindustriale.

Oamenii de ştiinţă spun că situaţia se va înrăutăţi chiar dacă vom limita creşterea temperaturii la obiectivul de 2C stabilit în Acordul de la Paris.

×
Subiecte în articol: rhodos insula incendii stare de urgenta
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close