Antena 3 CNN Externe Stare de alertă în Indonezia. Mii de oameni au fost evacuați din cauza erupției unui vulcan

Stare de alertă în Indonezia. Mii de oameni au fost evacuați din cauza erupției unui vulcan

Stare de alertă în Indonezia. Mii de oameni au fost evacuați din cauza erupției unui vulcan
Sursa foto: FOTO: Pixabay
22 Sep 2017   •   12:13

Mii de locuitori din insula indoneziană Bali au fost evacuați din zonele aflate în vecinătatea unui vulcan activ care a produs mișcări telurice și a acoperit cu nori de fum această populară zonă turistică, au declarat autoritățile vineri, informează Reuters.

Alerta declanșată pentru vulcanul Mount Agung, din estul Bali, a fost de nivelul 3, penultimul nivel, iar autoritățile au avertizat turiștii și localnicii să nu campeze sau să pornească în drumeții pe o rază de 6 km în zona craterului.

''Activitatea vulcanică rămâne ridicată și sunt indicii că magma se ridică la suprafață și provoacă mișcări telurice'', a spus Sutopo Purwo Nugroho, de la Agenția Națională pentru Situații de Urgență.

''Toate activitățile publice din zona indicată ar trebui sistate în eventualitatea unei erupții'', a precizat Nugroho.

Cu toate acestea, activitatea pe aeroportul internațional din Bali se desfășoară în condiții normale, iar agențiile de turism nu au fost afectate.

Aproape 6.000 de persoane au fost evacuate până în prezent, iar numărul va crește, potrivit estimărilor autorităților.

Unii dintre locuitorii de la baza vulcanului Mount Agung au fost reticenți la idee de a-și părăsi locuințele.

''Sunt aici cu soțul meu. trebuie să hrănim animalele, așa că acesta va fi primul lucru pe care îl vom face'', spune unul dintre localnici pentru postul de televiziune tvOne.

În timp ce își fac bagajele pentru evacuare, locuitorii se opresc să privească norii de fum alb care se ridică din craterul aflat la aproximativ 3.000 de metri peste nivelul mării.

Indonezia se întinde peste Inelul de Foc al Pacificului, la intersecția mai multor plăci tectonice, iar aici se produce 90% din activitatea seismică a lumii, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Indonezia este țara cu cei mai mulți vulcani activi din lume, peste 130.

Erupțiile vulcanului Mount Agung din anii 1963 și 1964 au provocat moartea a peste 1.000 de persoane și rănirea a câteva sute.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: indonezia alerta evacuati
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close