Antena 3 CNN Externe Soldaţii ruşi au coborât din elicopter pe nava Sukru Okan, asupra căreia au deschis foc de avertisment în Marea Neagră. Intervenţia a fost filmată

Soldaţii ruşi au coborât din elicopter pe nava Sukru Okan, asupra căreia au deschis foc de avertisment în Marea Neagră. Intervenţia a fost filmată

Imagini cu intervenția armatei ruse asupra unei nave turcești de marfă care se îndrepta spre portul Sulina au fost difuzate de Antena 3 CNN.

Soldaţii ruşi au coborât din elicopter pe nava Sukru Okan, asupra căreia au deschis foc de avertisment în Marea Neagră. Intervenţia a fost filmată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   08:45

Un vas de război al Moscovei a tras focuri de avertisment și, ulterior, un elicopter a dus soldații ruși înarmați să inspecteze marfa din nava considerată suspectă.

Incidentul a avut loc duminică.

Nava turcă Sukru Okan, navigând sub pavilionul statului Palau, tranzita apele Marii Negre în zona de sud-vest, atunci când a fost interceptată de ruși.

Echipajul avea ca destinație finală portul ucrainean Izmail, bombardat, la începutul acestei luni, de forțele Moscovei.

Citește și: O navă de război a Rusiei a tras asupra unui vapor care transporta marfă în Marea Neagră

Ministerul rus al Apărării susține că vasul comercial a fost somat sa oprească pentru inspecție, însă nu s-a conformat.

O navă de patrulare rusă a tras mai multe focuri de avertisment asupra lui Sukru Okan care, în cele din urmă, a deschis comunicațiile radio și s-a oprit. 

Un elicopter cu un militari a decolat de pe nava rusă "Vasili Bîkov" pentru a inspecta vasul turcesc.

Militarii ruși au coborât din elicopter pe Sukru Okan iar, după inspecție, vasului de marfă i s-a permis să-și continue drumul.

Incidentul de duminică vine pe fondul unor tensiuni ce au escaladat în zona Mării Negre, cu lovituri ale rușilor asupra porturilor ucrainene Izmail şi Reni de pe Dunăre, la granița cu România.

În urma expirării acordului vizând exportul maritim al cerealelor din Ucraina, Rusia a anunțat că privește drept potențiale ținte militare navele civile care navighează pe Marea Neagră și se îndreaptă spre porturile ucrainene.

La rândul lor, ucrainenii au făcut un anunț similar cu privire la navele având ca destinație porturile ruse și au atacat cu drone maritime portul rus la Marea Neagră Novorossiisk.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close