Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov și ministrul de Externe al Chinei s-au întâlnit pentru discuții despre Afganistan și Ucraina

Serghei Lavrov și ministrul de Externe al Chinei s-au întâlnit pentru discuții despre Afganistan și Ucraina

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, s-a întâlnit astăzi cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în provincia Anhui din estul Chinei, a anunţat televiziunea de stat CGTN.

Serghei Lavrov și ministrul de Externe al Chinei s-au întâlnit pentru discuții despre Afganistan și Ucraina
de Alexandra Ionescu    |    30 Mar 2022   •   09:50

Lavrov urmează să participe la două reuniuni privind situaţia din Afganistan, alături de reprezentanţi din Pakistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, scrie Sky News, citat de Mediafax.

Discuţiile au loc în condiţiile în care Afganistanul suferă o criză economică şi umanitară agravată de întreruperea ajutorului financiar în urma preluării puterii de către talibani.

De asemenea, acestea au loc după ce Ucraina şi Rusia au intrat ieri în discuţii de pace în Turcia.

Anterior, mai multe runde de discuţii au avut loc la graniţa cu Belarus, dar nu s-a ajuns încă la un acord de încetare a focului.

Lavrov l-a informat pe Wang Yi despre cursul operaţiunii speciale din Ucraina şi dinamica procesului de negocieri cu regimul de la Kiev, a declarat Ministerul rus de Externe, potrivit Tass.

 Se raportează că Lavrov și Wang Yi au remarcat natura contraproductivă a sancțiunilor SUA și a sateliților lor împotriva Federației Ruse.  În plus, Lavrov, în negocieri cu Wang Yi, a atras atenția asupra activităților biologice militare ale Statelor Unite în Ucraina.

 Lavrov și Wang au declarat că Federația Rusă și China continuă să își consolideze parteneriatul strategic și să acționeze în afacerile mondiale dintr-o poziție unificată, a spus Ministerul de Externe rus.

 "Rusia și China se vor îndrepta împreună spre o ordine mondială multipolară, justă", a spus Lavrov

×
Subiecte în articol: Rusia China Sergei Lavrov discutii
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close