Antena 3 CNN Externe Se uita pe Google Maps când a văzut ceva neobișnuit în ocean, la mare depărtare de țărm. A plecat imediat în expediție, iar ceea ce a descoperit acolo l-a uluit. ”E un loc unic!”

Se uita pe Google Maps când a văzut ceva neobișnuit în ocean, la mare depărtare de țărm. A plecat imediat în expediție, iar ceea ce a descoperit acolo l-a uluit. ”E un loc unic!”

Se uita pe Google Maps când a văzut ceva neobișnuit în ocean, la mare depărtare de țărm. A plecat imediat în expediție, iar ceea ce a descoperit acolo l-a uluit. ”E un loc unic!”
Sursa foto: Foto: captura YouTube
27 Sep 2017   •   22:13

Biologul marin Jonny Gaskell a făcut o descoperire uimitoare în Marea Barieră de Corali a Australiei, după ce a vizionat mai multe imagini prin Google Maps.

În imaginile Google Maps a putut observa o groapă albastră, la mare distanță de zona frecventată de regulă de biologii marini.

Intrigat de descoperirea făcută, Jonny Gaskell și mai mulți specialiști au plecat în zona cu pricina, iar ceea ce au vazut acolo i-a uluit, scrie Mashable.

"Ceea ce am gasit in interior e greu de crezut, mai ales având în vedere că, în urmă cu doar cinci luni, un ciclon de categoria 4 a devastat zona respectivă”, a povestit Gaskell.

Imaginile filmate acolo, în timpul scufundărilor, au ajuns virale pe internet.

"La o adâncime cuprinsă între 15 și 20 de metri găsești corali Seriatopora și corali Staghorn super-alungiți (Acropora), ambele dintre cele mai mari și mai delicate colonii pe care le-am văzut vreodată”, a mai spus el.

"Groapa nu este la fel de adâncă precum celebra groapă albastră din Belize, însă este un loc cu adevărat unic”, a mai spus Gaskell, precizând că preferă să-i păstreze secretă locația, pentru a nu-i perturba ecosistemul.

×
Subiecte în articol: Google Maps Australia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close