Antena 3 CNN Externe Scandalurile Casei Regale Britanice: Divorţul lui Charles de Diana, scandalul prinţului Andrew şi ruptura lui Harry şi Meghan de familie

Scandalurile Casei Regale Britanice: Divorţul lui Charles de Diana, scandalul prinţului Andrew şi ruptura lui Harry şi Meghan de familie

Relaţia dintre britanici si Casa Regala a fost zguduită în mai multe rânduri, în ultimii ani.

Scandalurile Casei Regale Britanice: Divorţul lui Charles de Diana, scandalul prinţului Andrew şi ruptura lui Harry şi Meghan de familie
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2022   •   10:12

Divorţul dintre Charles şi Diana, lipsa de empatie a Reginei în primele zile după moartea Dianei, legăturile controversate ale prinţului Andrew cu milionarul pedofil Jeffrey Epstein sau fuga din Anglia a Prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle s-au răsfrânt asupra modului în care britanicii s-au raportat la viitorul regalităţii.

Astăzi, dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a, peste 60% dintre britanici consideră că ţara ar trebui să rămână o monarhie. Au fost momente insa cînd acest procent a avut valori mult mai mici.

Relația lui Charles cu Camilla

Primul pe lista celor care au subminat procentele de simpatie este chiar actualul rege, Charles şi legatura, începută in 1970, cu Camilla, actuala regină consoartă, dar atunci soția unui ofițer de marină.

Britanicii, deși nu le displăcea Camilla, nu au privit cu ochi buni legatura din cauza faptului că actuala regină consoartă era căsătorită și avea doi copii. Lipsa de simpatie pentru ea s-a transformat în ură cand s-a aflat că legatura ei cu prințul Charles nu a încetat după căsătoria moștenitorului de atunci cu Diana Spencer.

Ura pentru Camilla s-a transferat spre Casa Regală după ce publicul, care aprecia naturalețea prințesei Diana, a aflat că, dincolo de porțile închise ale palatelor regale, Lady Diana nu avea deloc parte de respectul cuvenit unei viitoare regine.

Astfel, când în 1992 presa a publicat transcrierea unei convorbiri telefonice dintre Diana şi un presupus iubit, opinia publică a privit-o cu simpatie pe prințesa inimilor, vina destrămării căsniciei fiind aruncată asupra Casei Regale.

Moartea prințesei Diana

"Cred că felul în care a murit, practic urmărită de presa care a hăituit-o în timpul vieţii, este ceea ce i-a atins pe oameni, care au înţeles că ea a fost tratată rău de familia regală.", spune Mark Stephens, avocat media.

Divorțul dintre Charles și Diana, reacția târzie a Reginei la moartea fostei prințese, au erodat din greu încrederea în capacitatea casei regale de a ghida și reprezenta națiunea.

Relațiile apropiate dintre prințul Andrew și miliardarul american acuzat de pedofilie Jeffrey Epstein

Tot ce au reconstruit a fost din nou afectat după ce în Marea Britanie s-a aflat de relațiile apropiate dintre prințul Andreew și un miliardar american acuzat de pedofilie Jeffrey Epstein.

"Vă pot spune în mod absolut şi categoric că aceste lucruri nu s-au întâmplat niciodată.", a susținut Prințul Andrew.

Prințul Harry și Meghan Markle - renunțarea la statutul de membri ai Casei Regale și plecarea în SUA

Ultimul mare scandal indurat de Regina Elisabeta l-a avut ca protagonist pe nepotul ei preferat, Prinţul Harry. Scandalul a explodat când el şi Meghan Markle au anutat că renunță la statutul de membri ai Casei Regale și se mută în Statele Unite.

Într-un interviu acordat celebrei Oprah Winfrey cei doi au dat detalii despre motivele care i-au făcut să ia această decizie.

Harry a dezvăluit atunci că familia sa a încetat să îl mai susţină financiat din primul trimestru al anului 2020, că Prinţul Charles nu îi mai răspundea la telefon şi că au fost deranjaţi de faptul că Familia Regală nu a reacţionat la atacurile rasiste ale presei tabloide la adresa lui Meghan Markle.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close