Antena 3 CNN Externe Rusia desfășoară exerciții militare în apropierea graniței Urainei, la doar o zi după discuțiile cu SUA

Rusia desfășoară exerciții militare în apropierea graniței Urainei, la doar o zi după discuțiile cu SUA

Rusia a organizat marți exerciții cu tragere reală, cu trupe și tancuri, lângă granița cu Ucraina, sugerând o perspectivă defavorabilă în privința discuțiilor cu Statele Unite, avute cu doar o zi înainte.

Rusia desfășoară exerciții militare în apropierea graniței Urainei, la doar o zi după discuțiile cu SUA
Sursa foto: Getty Images/ Spencer Platt
de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   22:48

La o zi după ce partea americană a cerut Rusiei la discuțiile de la Geneva să retragă aproximativ 100.000 de soldați din apropierea graniței, ministerul apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, inclusiv bătălii simulate în patru regiuni din sud-vestul Rusiei.

Exercițiile sugereză că Moscova nu are nicio intenție de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor, unde Kremlinul a prezentat cereri pentru garanții de securitate ample din partea Occidentului. Acestea vor avea loc vor avea loc în regiunea Smolensk, din apropierea graniţei cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina.

Vor fi implicate 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite, iar soldații vor efectua exerciţii de tragere din vehicule blindate și marş în diverse situații.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că este purtarea discuțiillor de luni într-o manieră deschisă, concretă și directă, este un lucru pozitiv,  dar că nu există un motiv real de optimism.

Rusia vrea rezultate rapide, a spus el. "Nu există termene clare aici, nimeni nu le stabilește - există doar poziția Rusiei că nu vom fi mulțumiți de amânarea la nesfârșit a acestui proces", scrie Reuters.

Peskov a mai adăugat că situația va fi mai clară după alte două runde de discuții pe care Rusia urmează să le țină în această săptămână - cu NATO la Bruxelles, miercuri, și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la Viena, joi.

×
Subiecte în articol: exercitii militare granita discutii
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close