Antena 3 CNN Externe Trecuți de 70 de ani, protagoniștii din "Romeo și Julieta" acuză studiourile Paramount de abuz sexual și cer despăgubiri uriașe

Trecuți de 70 de ani, protagoniștii din "Romeo și Julieta" acuză studiourile Paramount de abuz sexual și cer despăgubiri uriașe

Protagoniștii filmului "Romeo și Julieta" din 1968 au dat în judecată studiourile Paramount pentru abuz sexual și au cerut o sumă uriașă drept despăgubiri.

Trecuți de 70 de ani, protagoniștii din "Romeo și Julieta" acuză studiourile Paramount de abuz sexual și cer despăgubiri uriașe
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2023   •   15:42

Actorii principali Leonard Whiting și Olivia Hussey erau adolescenți când a fost realizat filmul.

În vârstă de peste 70 de ani în prezent, Whiting și Hussey susțin că regizorul Franco Zeffirelli i-a îndemnat să filmeze nud, în ciuda asigurărilor anterioare că nu vor trebui să facă acest lucru.

Studiourile Paramount nu au reacționat public imediat la acest demers, notează BBC.

Starurile din "Romeo și Julieta" cer 500 de milioane pentru scena în care li s-au văzut fesele și sânii

Cei doi actori pretind despăgubiri de peste 500 de milioane de dolari invocând atât "suferința" pe care susțin că au experimentat-o în urma expunerii nud, cât și veniturile obținute de peliculă de la lansare.

Ei susțin că regizorul Zeffirelli, care a murit în 2019, le-a spus inițial că vor purta lenjerie intimă de culoarea pielii în scena filmată în dormitor.

În dimineața filmării, regizorul ar fi revenit și le-ar fi spus că vor avea doar machiaj corporal. El i-ar fi asigurat pe cei doi că aparatul de filmat va fi poziționat astfel încât să nu surprindă nuditatea protagoniștilor, afirmă actorii.

BBC menționează că în film, în scena menționată, apar pentru scurt timp fesele lui Whiting și sânii lui Hussey.

Acuzații formulate la adresa studioului cinematografic: abuz sexual, hărțuire sexuală, fraudă

În documentele depuse la tribunal, inițiatorii procesului afirmă că regizorul le-a cerut să filmeze nud, în caz contrar filmul urmând să fie un eșec, iar carierele celor doi să aibă de suferit.

La momentul filmărilor, Leonard Whiting avea 16 ani și în prezent are 72 de ani.

Olivia Hussey, 71 de ani, avea 15 ani când a fost realizat filmul.

Acuzațiile formulate de ei la adresa Paramount includ abuz sexual, hărțuire sexuală și fraudă.

Dosarul depus în instanță mai spune că spune că Whiting și Hussey au suferit daune emoționale și angoase psihice vreme de zeci de ani, ca urmare a modului în care au fost tratați.

"Romeo și Julieta" din  '68, premiul Oscar pentru cea mai bună imagine

Producția "Romeo și Julieta" s-a bucurat de un mare succes la vremea respectivă și a fost nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună imagine și cel mai bun design de costume, câștigând premiul la ultimele două categorii.

Procesul a fost intentat la Curtea Superioară din Santa Monica, în temeiul unei legi din California care a suspendat temporar termenul de prescripție pentru infracțiunile de abuz sexual asupra copiilor.

Suspendarea a deschis calea pentru o serie de noi procese și pentru reluarea altor acțiuni respinse inițial de instanță.

Foto: Leonard Whiting (stânga) și Olivia Hussey (dreapta) în 2018 și scenă din filmul în care au jucat cei doi în 1968 (centru)

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close