Antena 3 CNN Externe Românii, pe lista principalilor cumpărători de case în Ungaria. Prețurile cu care se vând locuințele

Românii, pe lista principalilor cumpărători de case în Ungaria. Prețurile cu care se vând locuințele

Cetăţenii străini au cumpărat, anul trecut, aproximativ 8.000 de locuinţe în Ungaria, iar printre aceștia se numără și mulți români.

Românii, pe lista principalilor cumpărători de case în Ungaria. Prețurile cu care se vând locuințele
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   18:07

Potrivit Institutului central de statistică (KSH), din cele 8.000 de locuințe cumpărate de străini în 2022, cele mai multe au fost achiziționate de germani, numărul apartamentelor pentru care au fost încheiate actele fiind de 2.127.

Aproape jumătate dintre cumpărătorii germani au achiziţionat o locuinţă în judeţele Somogy sau Zala, ambele de la graniţa de vest a Ungariei.

În medie, un cumpărător german a plătit 29,1 milioane de forinţi pentru locuinţa sa din Ungaria.

Locul al doilea este ocupat de slovaci, care au cumpărat, anul trecut, 1.042 de locuinţe în Ungaria.

Citește și: "Este hrană pentru suflet și minte". Viața la sat, atractivă pentru românii de la oraș. Tot mai multe familii caută case la țară pentru a le închiria de probă

În cele mai multe cazuri slovacii au cumpărat locuinţe în judeţele de la graniţa Ungariei cu Slovacia (Borsod-Abaúj-Zemplén şi Gyor-Moson-Sopron) şi au plătit, în medie, suma de 27,9 milioane de forinţi. 

Cetăţenii chinezi, care în 2021 erau pe locul al doilea în topul celor mai mari cumpărători străini de locuinţe în Ungaria, au cumpărat, în 2022, un număr de 814 proprietăţi rezidenţiale, dintre care 94% în capitala Budapesta.

Locul patru, ocupat de români

Pe locul patru se situează românii, care anul trecut au cumpărat 750 de locuinţe în Ungaria, urmaţi de britanici, cu 690 de locuinţe şi austrieci, cu 462 de locuinţe cumpărate.

Cei mai mulți români care și-au cumpărat o casă în Ungaria sunt din Arad și Timișoara. 

Aceștia au ales să cumpere case la prețuri între 5.000 și 10.000 de euro, care includ teren și toate utilitățile necesare, locuințele din Ungaria având tarife considerabil mai mici decât în România.

La doar câțiva kilometri de granița cu România sute de români au cumpărat case cu terenuri de peste 2.000-3.000 de metri pătrați la doar 5.000 de euro.

Casele sunt într-o stare bună, dar au fost abandonate de proprietarii care au ales să meargă în alte zone ale țării pentru a găsi locuri de muncă mai bune, informează agenţia de presă MTI, citată de adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: straini case Ungaria
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close