Antena 3 CNN Externe Infractorii români care au speriat America. Metoda de furt pe care o foloseau pentru a obține nouă milioane de euro lunar

Infractorii români care au speriat America. Metoda de furt pe care o foloseau pentru a obține nouă milioane de euro lunar

Infractorii români le dau bătăi de cap autorităților din Statele Unite ale Americii. Folosind o nouă metodă de furt, românii reușesc să sustragă repede și fără efort sume mari de bani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   10:50

Infractorii români din Statele Unite ale Americii montează dispozitive de copiere a datelor pentru cardurile de debit într-un mare lanț de magazine de peste ocean. 

Anunțul a fost făcut de procurorii americani. Până acum, infractorii au acționat în benzinării și la bancomate, dar rețeaua se extinde. Hoții ajung să obțină prin această metodă chiar și nouă milioane de euro pe lună. 

Metoda de înșelătorie este veche, dar reactualizată. Românii sunt cunoscuți în Statele Unite ale Americii pentru acest tip de înșelătorie. Este vorba de niște aparate care sunt amplasate pe bancomate pentru a fura datele personale în momentul în care un card este introdus. 

Conform procurorilor din California, românii s-au modernizat și au început să pună aceste aparate și pe casele de self checkout din magazine. 

Indivizii stăteau în fața magazinelor, cu dispozitive conectate prin bluetooth pentru a fura date persoanele și banii de pe card. 

Există o cooperare între FBI și Poliția Română. Până la acest moment 48 de persoane au fost arestate, peste un milion de dolari au fost confiscați și 10 mașini de lux. 

×
Subiecte în articol: furt calificat FBI romani arestati SUA
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close