Antena 3 CNN Externe Româncă, implicată într-o rețea de trafic de bebeluși, la o clinică de fertilitate din Grecia. Copiii se vindeau cu sume între 70.000 și 120.000 de euro

Româncă, implicată într-o rețea de trafic de bebeluși, la o clinică de fertilitate din Grecia. Copiii se vindeau cu sume între 70.000 și 120.000 de euro

O rețea de trafic de bebeluși, creată sub umbrela unei clinci de fertilitate din Grecia, a fost destructurată de autoritățile elene. O româncă, parte a acestei rețele, a fost arestată în Atena.

Româncă, implicată într-o rețea de trafic de bebeluși, la o clinică de fertilitate din Grecia. Copiii se vindeau cu sume între 70.000 și 120.000 de euro
Sursa foto: Gettyimages | Jose Luis Pelaez Inc
de Ioana Mircea    |    10 Aug 2023   •   20:16

Poliția din Grecia a destructurat o rețea de trafic de copii, din Chania, Creta, Grecia, condusă de un celebru medic ginecolog, în vârstă de 73 de ani, administrator al unei clinici de fertilitate.

Se pare că sprijinit de angajații clinicii, ar fi intermediat vânzarea de bebeluși contra unor sume cuprinse între 70.000 și 120.000 euro pentru un copil.

Printre clienții clinicii s-ar fi numărat cupluri fără copii, cupluri de homosexuali sau bărbați singuri care voiau să devină părinți. Surse apropiate cazului au declarat că cei care doreau să cumpere un copil ar fi încheiat contracte de coabitare fictive cu femeile folosite drept mame surogat, urmând să se separe după ce femeile nășteau și predau copiii.

Citește și: Un centru pentru copii din Giurgiu a fost închis brusc, înainte de controale. Situaţia era scăpată de sub control, povestesc vecinii

"În acest fel și prin documente false, încercau apoi să obțină intrarea în legalitate a copiilor, pentru a nu fi descoperiți de autorități", au precizat aceleași surse.

Din rețea făceau parte și trei intermediari care lucrau în Atena, Salonic și în România și care aveau sarcina de a găsi femei, în principal din țările din Balcani și din Europa de Est, și a le convinge să colaboreze cu rețeaua în schimbul unei sume de bani.

A fost creată o companie offshore pentru a gestiona sumele de bani câștigate

Românca angajată la clinica medicului de 73 de ani avea rolul de a le prelua pe femei și, în colabare cu ceilalți membri ai rețelei, avea grijă de ele. Femeia se ocupa de mâncare, cazare și îngrijiri medicale, până când mamele nășteau.

Profiturile obținute de rețea erau atât de mari încât a fost nevoie de înfințarea unei companii offshore pentru a gestiona banii câștigați fără a trezi suspiciuni.

Autoritățile au arestat nouă persoane dintre care șase au fost arestate în Chania, două în Atena și una în Salonic. În Atena a fost arestată românca, asociată a rețelei, și o femeie care născuse un copil și care intenționa să meargă cu românca la Salonic pentru a-l preda unui cuplu, potrivit protothema.gr.

×
Subiecte în articol: bebelusi trafic retea
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close