Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Replica dură a lui Igor Dodon, după ce a fost suspendat din nou

Replica dură a lui Igor Dodon, după ce a fost suspendat din nou

Replica dură a lui Igor Dodon, după ce a fost suspendat din nou
Sursa foto: Foto: Facebook/Igor Dodon
10 Dec 2018   •   16:58

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a fost suspendat din nou luni, iar Curtea Constituţională l-a desemnat pe Andrian Candu pentru a exercita interimatul funcţiei în vederea promulgării a cinci legi pe care şeful statului a refuzat să le semneze, anunţă Deschide.md. În replică, preşedintele suspendat a scis pe Facebook că este vorba despre un pachet de legi antipopulare, adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă. "Toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată şi o nouă componenţă a Curţii", a avertizat el.

O hotărâre în acest sens a fost pronunţată luni, 10 decembrie, de către Curtea Constituţională, ca urmare a unei sesizări înaintate de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi de deputatul democrat Sergiu Sârbu.

În cadrul şedinţei Curţii, Sergiu Sârbu a declarat că  se solicită constatarea circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de preşedinte, în vederea depăşirii blocajului instituţional generat de şeful statului prin refuzul deliberat al acestuia de a executa obligaţia constituţională de promulgare a legilor care au fost votate repetat de către Parlament. Autorii sesizării fac referire la cinci legi -  Codul serviciilor media audiovizuale, legea prin care terenul fostului Stadion Republican este transmis Ambasadei Statelor Unite ale Americii pentru edificarea noului sediu al misiunii diplomatice, legea privind redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei”, două legi cu privire la Inspectoratul General de Carabineri.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close