Antena 3 CNN Externe Republica Moldova O mamă din Moldova și-a mâncat doi dintre copii. Motivul este inimaginabil

O mamă din Moldova și-a mâncat doi dintre copii. Motivul este inimaginabil

O mamă din Moldova și-a mâncat doi dintre copii. Motivul este inimaginabil
26 Mar 2019   •   16:00

Potrivit unui raport al Parlamentului din Republica Moldova, în perioada când avea loc Marea Faomete din 1946 – 1947, din Basarabia, când era ocupată de către  Uniunea Sovietică, ar fi existat zeci de cazuri de canibalism. Mai exact, oamenii au început să se mănânce între ei din lipsa alimentelor.

„Documentele demonstrează că foametea din anii 1946 – 1947 a fost o gravă consecinţă a acţiunilor inumane, criminale ale regimului stalinist, ale funcţionarilor de partid şi de stat”, a arătat Ana Guţu, profesor universitar şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În ianuarie 1947, o țărancă din satul Ţambula, raionul Bălţi, și-a tăiat doi din cei patru copii ai săi, o fetiţă de şase ani şi un băieţel de cinci ani, apoi i-a mâncat. Un ţăran din Glinjeni, raionul Chişcăreni, a chemat la el o vecină pe care a sugrumat-o şi a mâncat-o. Un altul din satul Cajba, Glodeni, şi-a omorât nepotul de 12 ani, care venise la el şi l-a mâncat”, se arată în raportul semnat de Ana Guţu, scrie Adevărul

 

×
Subiecte în articol: copii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close