Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Ministrul Apărării din Moldova, demis de președintele Igor Dodon. „A cochetat cu NATO. Pledează deschis pentru unirea cu România”

Ministrul Apărării din Moldova, demis de președintele Igor Dodon. „A cochetat cu NATO. Pledează deschis pentru unirea cu România”

Ministrul Apărării din Moldova, demis de președintele Igor Dodon. „A cochetat cu NATO. Pledează deschis pentru unirea cu România”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Anatol Salaru
de S.T.    |    27 Dec 2016   •   17:08

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi, 27 decembrie, un decret prin care l-a demis pe ministrul apărării Anatol Şalaru, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

„Cu câteva minute în urmă am semnat decretul privind demiterea din funcţie a ministrului 'de faimă proastă' Şalaru. Îi mulţumesc lui Mihai Ghimpu (liderul Partidului Liberal din Republica Moldova) pentru acest demers şi îi sugerez să o facă şi în raport cu ceilalţi miniştri liberali din cabinetul actual”, a notat Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Dodon, un alt motiv care a stat la baza demiterii lui Şalaru o constituie politica deschisă a acestuia în favoarea NATO, precum şi faptul că ministrul apărării a pledat în repetate rânduri pentru unirea Republicii Moldova cu România.

„Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO, ştiind foarte bine că suntem o ţară neutră conform Constituţiei Republicii Moldova, a favorizat şi a stat în avangarda apariţiei tehnicii militare americane în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Ziua Victoriei, ceea ce nu poate fi calificat altfel decât provocare. A pledat şi pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroşi profesionişti din sistemul de apărare şi securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal şi ideologiei unioniste”, se spune în postarea lui Igor Dodon.

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close