Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Explozie puternică într-un bloc. Trei oameni, printre care un copi, și-au pierdut viața

Explozie puternică într-un bloc. Trei oameni, printre care un copi, și-au pierdut viața

Explozie puternică într-un bloc. Trei oameni, printre care un copi, și-au pierdut viața
07 Oct 2018   •   09:14

Trei persoane, printre care şi un minor, au decedat în urma unei explozii produse, în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe Bulevardul Moscovei din municipiul  Chişinău. Alte şase persoane rănite au fost duse la spital cu traumatisme, inclusiv un angajat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmite IPN.

Deflagraţia a afectat mai multe apartamente de la etajele 14,15,16 şi 17 din scara cu numărul 6 a blocului locativ. În cadrul intervenţiei la faţa locului, la etajul 14, au fost găsite corpurile neînsufleţite a două persoane, inclusiv a unui minor, iar în urma leziunilor obţinute, un bărbat de 77 de ani a decedat la spital.   

La faţa locului IGSU a instituit o celulă de criză. Locatarii au fost evacuaţi. Pentru intervenţie au fost antrenate 16 unităţi de tehnică specială şi aproape 100 de salvatori şi pompieri.   Pentru stabilirea circumstanţelor deflagraţiei activează organele de drept. Grupul de psihologi al IGSU acordă asistenţă psihologică sinistraţilor. Salvatorii şi pompierii efectuează lucrări de deblocare şi căutare în interiorul clădirii.
 

×
Subiecte în articol: explozie bloc victime Chisinau
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close