Antena 3 CNN Externe Regulă nouă pentru cei care vor să urce pe Everest, anunțată de Nepal: "Este obligatoriu pentru toți"

Regulă nouă pentru cei care vor să urce pe Everest, anunțată de Nepal: "Este obligatoriu pentru toți"

Autorităţile din Nepal au anunțat o nouă regulă pentru alpiniștii care intenționează să urce pe Muntele Everest.

Regulă nouă pentru cei care vor să urce pe Everest, anunțată de Nepal: "Este obligatoriu pentru toți"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2024   •   12:18

Autoritățile din Nepal au hotărât că toți alpiniștii care urcă pe Everest trebuie să închirieze și să folosească cipuri de localizare, potrivit CNN.

"Companii reputate le foloseau deja, dar acum a devenit obligatoriu pentru toţi alpiniştii. Aceste dispozitive vor reduce timpul de căutare şi salvare în cazul unui accident”, a declarat, pentru CNN, Rakesh Gurung, directorul departamentului de turism din Nepal.

Astfel, alpiniștii vor plăti în jur de 10-15 dolari pentru aceste cipuri, care vor fi cusute în jachete, urmând să le returneze la întoarcere.

Gurung a adăugat că cipurile au fost fabricate într-o ţară europeană, însă nu a specificat unde sau de ce companie. 

Majoritatea celor care încearcă să urce pe Muntele Everest, de 8.849 de metri, o fac prin Nepal, plătind 11.000 de dolari doar pentru permisul de alpinism.

În total, costurile depășesc 35.000 de dolari, incluzând prețul echipamentelor, alimentele, oxigenul suplimentar și alte necesități.

Nepalul încasează venituri semnificative din alpinism, având în vedere că opt dintre cele mai înalte zece vârfuri din lume se află aici.

Urcarea pe Muntele Everest poate fi finalizată în două luni, iar perioada ideală este la mijlocul lunii mai.

Anul trecut, Nepalul a acordat un număr record de 478 de permise de alpinism.

De asemenea, s-a confirmat că 12 alpinişti au murit pe munte, în timp ce alţi cinci rămân oficial dispăruţi, potrivit CNN.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close