Antena 3 CNN Externe Record de căldură în cea mai populată metropolă din China. Localnicii au îndurat temperaturi de până la 40,9 grade Celsius

Record de căldură în cea mai populată metropolă din China. Localnicii au îndurat temperaturi de până la 40,9 grade Celsius

Record de căldură în cea mai populată metropolă din China. Localnicii au îndurat temperaturi de până la 40,9 grade Celsius
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Iul 2017   •   15:33

Locuitorii din Shanghai au transpirat vineri sub temperaturi caniculare, mercurul din termometre atingând 40,9 grade Celsius, un nou record de căldură în cea mai populată metropolă din China, relatează AFP. 

Spitalele din oraş au internat mai mulţi pacienţi care sufereau din cauza problemelor legate de căldură, potrivit media de stat. În grădinile zoologice, au fost puse blocuri de gheaţă la dispoziţia animalelor, iar urşii panda au primit raţii de fructe congelate. 

Valul de căldură s-a abătut asupra oraşului Shanghai în urmă cu puţin peste două săptămâni, iar vineri a fost ziua cea mai caldă de la începutul înregistrării temperaturilor, în 1872, a indicat biroul meteorologic al oraşului. 

Precedentul record era de 40,8 grade Celsius şi data din 2013. 

Shanghaiul a fost plasat sub cod roşu de căldură pentru prima dată în acest an, autorităţile invitându-i pe locuitori să rămână în locuri răcoroase şi să evite să petreacă prea mult timp în exterior. 

Canicula încălzeşte însă şi spiritele, potrivit ziarului Shanghai Daily, care a raportat vineri o creştere notabilă a numărului persoanelor rănite în "dispute sau accidente de circulaţie". "Oamenii sunt mai uşor iritabili în condiţii de căldură extremă", relevă cotidianul. 

Observaţia pare să fie valabilă şi pentru animale, notează AFP, întrucât media de stat au semnalat o creştere subită a numărului muşcăturilor de câini.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close