Antena 3 CNN Externe Ce recompensă a primit un bărbat care a găsit un cec de 4,6 milioane de euro, emis pe numele gigantului Haribo

Ce recompensă a primit un bărbat care a găsit un cec de 4,6 milioane de euro, emis pe numele gigantului Haribo

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Frankfurt, a observat un cec în valoare de 4,6 milioane de euro emis pe numele gigantului Haribo, în timp ce aștepta trenul cu care mergea în vizită la mama sa. Iată cum a fost recompensat.

Ce recompensă a primit un bărbat care a găsit un cec de 4,6 milioane de euro, emis pe numele gigantului Haribo
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2022   •   18:52

Bărbatul de 38 de ani a rămas uimit când a văzut că valoarea cecului era de 4.631.538,80 euro:

"Avea o sumă atât de mare scrisă încât nici măcar nu am putut să o pronunț".

Cecul fusese emis de către un lanț de supermarketuri către producătorul de dulciuri, dar s-a pierdut.

Anouar G. a contactat imediat Haribo pentru a informa compania că deținea un cec pe numele lor, astfel că unul dintre avocați a luat legătura cu el.

În loc să îi ceară banii înapoi, i-au spus să distrugă cecul și să le trimită o fotografie ca dovadă, potrivit presei locale.

S-a supus și, câteva zile mai târziu, a primit o cutie de la Haribo care conținea doar 6 pungi de dulciuri.

Pentru Anouar, recompensa a fost destul de mică, dar Haribo a declarat:

"Deoarece era un cec nominal, nimeni altcineva în afară de compania noastră nu putea să încaseze banii. I-am trimis pachetul nostru standard ca mulțumire", au spus reprezentanții Haribo,potrivit The Independent.

Cine este Haribo

După ciocolată, produsele Haribo sunt considerate cele mai populare din lume.

În urmă cu aproximativ un secol, în 1920, cofetarul german Hans Riegel Sr. a pornit singur la drum, înființând o nouă companie de dulciuri numită Haribo (abreviere derivată de la numele său și de la orașul natal Bonn – Hans Riegel Bonn). Avea doar oală de cupru, o vergea  și o sobă și un singur angajat: soția sa, Gertrud.

În timp ce ea livra produse clienților, cu bicicleta, el experimenta bomboane tari înainte de a crea ceva cu totul inedit: ursulețul de gumă care i-a adus faima, scrie Smithsonianmag.

Riegel a avut voința de a face ceva diferit, de a face ceva pe cont propriu și de a începe cu foarte puțini bani”, spune Christian Bahlmann, vicepreședinte al Haribo.

×
Subiecte în articol: barbat CEC ursuleți bani
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close