Antena 3 CNN Externe Prima reacție a Rusiei după bombardarea mall-ului din Kremenciuk, soldată cu 18 morți | "A fost o lovitură de precizie"

Prima reacție a Rusiei după bombardarea mall-ului din Kremenciuk, soldată cu 18 morți | "A fost o lovitură de precizie"

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat prima sa reacție, după ce rachetele rusești au lovit, luni, un mall aglomerat din orașul ucrainean Kremenciuk și au ucis 18 oameni, rănind alte câteva zeci.

Prima reacție a Rusiei după bombardarea mall-ului din Kremenciuk, soldată cu 18 morți | "A fost o lovitură de precizie"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Iun 2022   •   14:40

"Forțele aero-spațiale ale Rusiei au lansat un atac din aer cu arme de înaltă precizie asupra hangarelor cu armament și muniție primite (de Ucraina, n.r.) de la Statele Unite și de la țările europene, lovind o fabrică de utilaje rutiere", a transmis instituția citată pe canalul său Telegram.

"În  urma atacului de înaltă precizie, au fost atinse armamentul și muniția de proveniență occidentală, aflate în depozite, în vederea transportului către trupele ucrainene din Donbas", susține declarația Ministerului rus al Apărării.

Ministerul pretinde că detonația muniției armelor occidentale a declanșat un incendiu în ceea ce susține că ar fi "un mall nefuncțional" din apropiere.

Imagini publicate de presa internațională arată cum un complex comercial din centrul orașului a fost lovit de una din cele două rachete lansate de forțele ruse.

În ciuda sirenelor de alarmă aeriană, numeroși oameni se aflau încă în mall la momentul impactului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

CNN remarcă faptul că din declarația ministerului rus nu rezultă la ce anume se referă acesta când spune că a fost lovită "o fabrică de utilaje rutiere".

Uniunea Europeană și G7 - grupul celor mai dezvoltate state - au condamnat loviturile din Kremenciuk, numindu-le "un act atroce", respectiv un "atac abominabil" și arătând că tirurile efectuate la întâmplare asupra populației civile constituie crime de război.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat tirul rusesc drept "cel mai sfidător act de terorism din istoria Europei" iar reprezentanții Ucrainei la ONU au cerut convocarea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

×
Subiecte în articol: Kremenciuk reactie Rusia Volodimir Zelenski
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close