Antena 3 CNN Externe Prima reacţie din partea NATO după ce rachete ruseşti ar fi căzut pe teritoriul Poloniei

Prima reacţie din partea NATO după ce rachete ruseşti ar fi căzut pe teritoriul Poloniei

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, marţi seară, că îşi coordonează activităţile cu Polonia, în contextul informaţiilor privind căderea unei rachete ruse pe teritoriul polonez.

Prima reacţie din partea NATO după ce rachete ruseşti ar fi căzut pe teritoriul Poloniei
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2022   •   22:55

"Verificăm informaţiile şi ne coordonăm strâns acţiunile cu aliatul nostru Polonia", a declarat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, citat de postul de televiziune CNN.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a decis convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului pentru Securitate Naţională, în contextul intensificării bombardamentelor ruse în Ucraina, în timp ce un oficial american a afirmat că două persoane ar fi fost ucise pe teritoriul Poloniei.

Rachete căzute în Polonia. Doi oameni au murit | Guvernul a convocat Consiliul de securitate

Surse poloneze au raportat, marţi, o explozie în localitatea Przewodów, situată în apropierea frontierei cu Ucraina. Conform surselor citate, două persoane au murit în explozie. Poliţia poloneză a confirmat incidentul, precizând că anchetează circumstanţele producerii deflagraţiei împreună cu autorităţile militare.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat sub protecţia anonimatului, pentru agenţia The Associated Press, că explozia este rezultatul căderii în mod accidental a unei rachete ruse pe teritoriul Poloniei.

Rusia a efectuat bombardamente masive marţi în Ucraina, inclusiv în zone situate în apropierea frontierei cu Polonia.

×
Subiecte în articol: NATO rachete Polonia
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close