Antena 3 CNN Externe Reacția Kremlinului după anunțul autorităților finlandeze cu privire la aderarea la NATO. Cum va răspunde Rusia

Reacția Kremlinului după anunțul autorităților finlandeze cu privire la aderarea la NATO. Cum va răspunde Rusia

Kremlinul a reacționat după anunțul autorităților finlandeze cu privire la aderarea la NATO. Purtătorul de cuvânt a precizat și care va fi răzpunsul Rusiei.

Reacția Kremlinului după anunțul autorităților finlandeze cu privire la aderarea la NATO. Cum va răspunde Rusia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Mai 2022   •   13:28

Moscova a transmis, joi, că decizia Finlandei de a adera la NATO este ”cu siguranță” o amenințare la adresa Rusiei și că extinderea blocului militar nu va face Europa sau lumea mai stabilă.

Adresându-se reporterilor la o conferință telefonică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că măsurile luate de Finlanda pentru a adera la NATO sunt un motiv de regret și un motiv pentru a impune un răspuns simetric.

Președintele și prim-ministrul Finlandei au declarat joi că țara lor trebuie să solicite aderarea la alianța militară NATO ”fără întârziere”.

Întrebat dacă acest lucru reprezintă o amenințare pentru Rusia, Peskov a spus: ”cu siguranță. Extinderea NATO nu face continentul nostru mai stabil și mai sigur”.

El a spus că Finlanda s-a alăturat ”demersurilor neprietenoase” împotriva Rusiei, scrie Reuters.

Întrebat ce formă va lua răspunsul Moscovei, el a răspuns că ”totul va depinde de modul în care se desfășoară acest proces de expansiune al NATO, de măsura în care infrastructura militară se apropie de granițele noastre”.

Înainte de invazia Ucrainei de către Rusia, Finlanda menținea încă din cel de-al Doilea Război Mondial o politică de neutralitate în ceea ce privește Rusia, cu care împarte o graniță de 1.340 km (830 mile). Este probabil ca țara să se alăture NATO în acest an, alături de vecinul său Suedia, o altă putere tradițional neutră care se abținuse să se alăture alianței conduse de SUA.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close