Antena 3 CNN Externe "Râul și ramul" nu mai sunt prieteni cu ucraineanul. Londra a aflat de ce merge greu contraofensiva Kievului

"Râul și ramul" nu mai sunt prieteni cu ucraineanul. Londra a aflat de ce merge greu contraofensiva Kievului

Secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, a vorbit miercuri, la televiziunea națională, despre situația operațiunilor contraofensive prin care Kievul și-a propus să elibereze teritoriile controlate de Rusia.

"Râul și ramul" nu mai sunt prieteni cu ucraineanul. Londra a aflat de ce merge greu contraofensiva Kievului
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2023   •   13:52

El a arătat că forțele rusești au avut suficient timp, în lunile de ocupație, să își pregătească apărarea și să amplaseze câmpuri de mine pe suprafețe vaste.

"Numărul de mine de pe teritoriul pe care trupele noastre l-au recucerit este de-a dreptul nebunesc. În medie, există trei, patru sau cinci mine pe metru pătrat", a spus el.

Danilov a repetat afirmațiile președintelui Volodimir Zelenski, care a spus că progresele contraofensivei, deși mai lente decât se spera, nu pot fi grăbite, deoarece sunt în joc vieți omenești.

Oficial ucrainean: "Nimeni nu poate fixa termene-limită pentru noi!"

"Nimeni nu poate stabili termene limită pentru noi, cu excepția noastră... nu există un calendar fix", a spus el.

Citește și: Ucraina și-a prezentat rezultate contraofensivei în sudul și în estul țării | Kremlinul spune că ajutorul militar al NATO a fost "irosit"

La Londra, Ministerul britanic al Apărării a venit cu o explicație nouă pentru progresele reduse ale Ucrainei în ultimele săptămâni ale contraofensivei.

Instituția britanică a concluzionat că operațiunile ucrainene pe front sunt îngreunate de vegetația crescută pe terenurile agricole nelucrate în cele aproape 18 luni de război.

Ministerul britanic al Apărării: "Efectul net este că îngreunează avansul ambelor părți"

"Lăstărișul care crește pe câmpurile de luptă din sudul Ucrainei este, probabil, un factor care contribuie la progresul în general lent în zonă.

Terenurile predominant arabile din zona de luptă au fost lăsate în paragină timp de un an și jumătate, iar reapariția buruienilor și arbuștilor s-a accelerat în condițiile unei veri calde și umede.

Vegetația ajută la camuflarea pozițiilor defensive rusești și face câmpurile de mine mai greu de curățat.

Deși lăstărișul poate oferi, de asemenea, acoperire pentru mici atacuri (ucrainene) de infanterie camuflate, efectul net este acela de a îngreuna avansarea ambelor părți", arată Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică privind războiul din Ucraina.

Foto: soldat ucrainean pe un vehicul militar, în timpul pregătirii tirurilor de artilerie pe direcția Bahmut, 2 august 2023

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close