Antena 3 CNN Externe Un important producător auto din Germania se declară gata să spună adio motoarelor pe benzină și motorină

Un important producător auto din Germania se declară gata să spună adio motoarelor pe benzină și motorină

Unul dintre cei mai importanți jucători pe piața auto internațională se declară pregătit pentru interzicerea comercializării de noi automobile echipate cu motoare cu ardere internă în Europa.

Un important producător auto din Germania se declară gata să spună adio motoarelor pe benzină și motorină
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   15:04

Este vorba despre grupul Volkswagen, al doilea mare producător mondial de automobile, care a luat această decizie pe măsură ce își extinde gama de modele electrice

"Suntem pregătiți pentru interzicerea motoarelor pe combustie în Europa din 2035", a declarat, luni, directorul general Oliver Blume cu ocazia Salonului auto IAA de la Munchen.

Potrivit oficialului Volkswagen, compania estimează că, în baza parteneriatelor încheiate în China, va putea să ajungă la o reducere de 50% a costurilor la nivelul celulelor pentru baterii.

"Cred că șansele noastre sunt bune. Știm cum să construim automobile de calitate. Va trebui să lucrăm din greu pe partea de costuri", a precizat Oliver Blume.

Citește și: Motivul pentru care iau foc mașinile electrice. Adevărul dezvăluit de experți

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 branduri, printre care mărcile de automobile VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat și Bentley și cele de camioane MAN și Scania.

Potrivit estimărilor, Volkswagen ar urma să livreze aproximativ 9,5 milioane vehicule în 2023, în creștere față de 8,26 milioane de vehicule anul trecut.

De asemenea, veniturile grupului ar urma să fie cu 10% până la 15% mai mari în 2023 decât în 2022, ceea ce sugerează că Volkswagen se așteaptă la vânzări între 307 și 331 miliarde de euro în acest an.

Presa internațională notează că, în contextul dinamicii sectorului auto bazat pe motoare electrice, producătorii din Europa sunt presați de constructorii chinezi, care au pus la punct modele mai ieftine și care încep să se extindă și în Europa.

Foto: modelul electric Volkswagen ID.7.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close