Antena 3 CNN Externe Problemele din Congresul american ameninţă securitatea SUA

Problemele din Congresul american ameninţă securitatea SUA

Problemele din Congresul american ameninţă securitatea SUA
de M.Z.    |    22 Iun 2012   •   09:28

Securitatea Statelor Unite este ameninţată de "disfuncţionarea" Congresului american, prin blocajul sistematic practicat între democraţi şi republicani, a atras atenţia, joi, secretarul Apărării, Leon Panetta.

"Una dintre cele mai mari îngrijorări ale mele în calitate de secretar (al Apărării) este disfuncţionarea la care asistăm la Washington. Aceasta ne ameninţă securitatea şi ridică întrebări asupra capacităţii democraţiei noastre de a face faţă crizei", a declarat Panetta, potrivit AFP.

Congresul american, cu un Senat dominat de democraţi şi republicani majoritari în Camera Reprezentanţilor, este în incapacitate, de anul trecut, să ajungă la un acord pentru a încerca să reducă datoria americană, care se apropie de 15.800 de miliade de dolari.

"Mai degrabă decât să pună în aplicare un plan global care este esenţial pentru rezolvarea preoblemei datoriei, acest Congres conduce la impas", a declarat secretarul american.

În lipsa unui acord privind datoria, o lege prevede punerea în aplicare la 2 ianuarie 2013 a unor tăieri automate în valoare de 10.000 de miliarde de dolari în zece ani, dintre care jumătate din bugetul Pentagonului, care face deja economii de 487 de miliarde de dolari în această perioadă.

Potrivit lui Leon Panetta, acest mecanism presupune un "risc inacceptabil" pentru capacitatea Pentagonului de a "apăra ţara".





×
Subiecte în articol: SUA Securitate ameninta Congres criza Pentagon
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close