Antena 3 CNN Externe Prima ”victimă” a crizei din Ucraina: reprezentanta la Eurovision s-a retras din competiție

Prima ”victimă” a crizei din Ucraina: reprezentanta la Eurovision s-a retras din competiție

Prima ”victimă” a crizei din Ucraina este chiar reprezentanta țării la Eurovision. Cântăreața și-a anunțat retragerea din competiție.

Prima ”victimă” a crizei din Ucraina: reprezentanta la Eurovision s-a retras din competiție
Sursa foto: Instagram.com
de Cerasela Stafie    |    16 Feb 2022   •   21:33

Alina Pash a câștigat selecția ucraineană Vidbir 2022 în urmă cu doar cinci zile. Ar fi trebuit să reprezinte Ucraina la Eurovision Song Contest 2022 cu piesa ”Tini Zabutykh Predkiv”, dar a anunțat că nu va face acest lucru.

Artista se află în centrul unui scandal, după ce a fost acuzată că ar fi vizitat ilegal Crimeea, în 2015. Alina Pash a făcut anunțul printr-o postare pe Instagram.

”Sunt un artist, nu un politician. Nu am o armată de oameni de PR, manageri și avocați care să reziste tuturor acestor atacuri și presiuni, piratându-mi conturile și ameninându-mă de pe rețelele sociale. (...) Nu vreau acest război virtual și ură. Războiul principal este cel străin, care a venit în țara mea în 2014”, a scris cântăreața.

”Nu vreau să mai fac parte din această poveste murdară. Cu inima grea, îmi retrag candidatura ca reprezentant al Ucrainei la Eurovision Song Contest. Îmi pare incredibil de rău. Vom contacta UA:PBC și vom semna toate documentele necesare,” a adăugat aceasta.

Retragerea din competiție vine după ce radiodifuzorul ucrainean UA:PBC a refuzat să semneze acordul pentru ca ea să reprezinte Ucraina la Eurovision Song Contest 2022, în timp ce investighează o călătorie pe care a făcut-o în Crimeea în 2015, zonă unde Rusia a preluat controlul în 2014.

În Ucraina, există reguli stricte care trebuie respectate dacă oamenii vor să viziteze peninsula Crimeea. Călătoria în Crimeea este permisă numai cu o permisiune și prin punctele de control ucrainene. Este ilegal să călătorești în Crimeea prin Rusia.

×
Subiecte în articol: victima Eurovision cantareata
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close