Antena 3 CNN Externe Prima reacție de la Meta, după pana masivă care i-a afectat pe utilizatorii Facebook și Instagram | Șeful comunicării lui Mark Zuckerberg a postat un mesaj pe rețeaua X

Prima reacție de la Meta, după pana masivă care i-a afectat pe utilizatorii Facebook și Instagram | Șeful comunicării lui Mark Zuckerberg a postat un mesaj pe rețeaua X

Meta, compania care deține platformele Facebook și Instagram, a reacționat la scurt timp după ce numeroși utilizatori din întreaga lume ai serviciilor respective au raportat că nu mai pot să își acceseze conturile.

Prima reacție de la Meta, după pana masivă care i-a afectat pe utilizatorii Facebook și Instagram | Șeful comunicării lui Mark Zuckerberg a postat un mesaj pe rețeaua X
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Adrian Iclozan    |    05 Mar 2024   •   18:36

Meta a recunoscut problema într-un mesaj postat la ora 17:17, ora României, pe pagina sa care reflectă statusul serviciilor.

"Suntem la curent cu existența unei probleme care afectează logarea la aplicația Facebook. Echipele noastre de ingineri caută să rezolve problema cât mai repede posibil", se spune în mesaj.

Andy Stone, șeful Departamentului de comunicare al Meta, a confirmat, la rândul său, existența problemei într-o postare pe rețeaua X a lui Elon Musk.

"Meta este conștientă că oamenii au probleme cu accesarea serviciilor noastre. Lucrăm pentru a remedia situația", a scris Stone.

Însuși Elon Musk a postat, marți după-amiază, un comentariu legat de incident, ironizând platformele rivale.

"Dacă citiți acest mesaj, este pentru că serverele noastre funcționează", a scris pe contul său proprietarul rețele X.

El a recidivat cu o imagine în care trei pinguini aliniați pentru raport, purtând logo-urile Instagram, Facebook și Threads, îl salută cu mâna la tâmplă pe pinguinul ce pare să le fie șef și care poartă sigla rețelei X.

În România, întreruperea accesului la serviciile Meta a început să se facă simțită după ora 17, dar accesul la Facebook părea să se fi restabilit în jurul orei 18:15 - 18:20.

Site-ul de monitorizare Downdetector a consemnat în jurul orei 17 o creștere bruscă și masivă a raportărilor de incidente la logarea în conturile de utilizator.

La ora 17:35, ora României, erau semnalate aproape 540.000 de incidente legate de logarea la Facebook, potrivit site-ului citat.

Ulterior, numărul de incidente raportate a început să scadă.

Presa internațională amintește că o pană similară a serviciilor Meta a avut loc în 2021, când o problemă de configurare a dus la întreruperea accesului la Facebook, Instagram și WhatsApp timp de mai multe ore.

De data aceasta, pana a afectat și platforma Threads.

Totuși, WhatsApp, care este gestionat tot de Meta, a funcționat fără probleme în timpul incidentului care a oprit temporar accesul la Facebook și Instagram, notează The Verge.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close