Antena 3 CNN Externe Președinta sud-coreeană își asumă deplina responsabilitate pentru naufragiul feribotului Sewol

Președinta sud-coreeană își asumă deplina responsabilitate pentru naufragiul feribotului Sewol

Președinta sud-coreeană își asumă deplina responsabilitate pentru naufragiul feribotului Sewol
Sursa foto: foto: AGERPRES
19 Mai 2014   •   11:34

Președinta sud-coreeană Park Geun-hye și-a asumat luni deplina responsabilitate în ceea ce privește bilanțul greu al naufragiului feribotului Sewol luna trecută, recunoscând că numeroase vieți au fost pierdute din cauza incompetenței autorităților, transmite AGERPRES.''Responsabilitatea ultimă pentru răspunsul inadecvat la acest accident îmi revine'', a declarat Park într-un discurs televizat, cu lacrimi în ochi și aplecându-se de două ori, un gest ce semnifică regretul.

''În calitatea mea de președintă responsabilă de viața și securitatea sud-coreenilor, îmi prezint scuzele cele mai sincere pentru toate suferințele aduse populației'', a adăugat ea. Șefa de stat, a cărei cotă de popularitate a scăzut rapid în urma naufragiului de la 16 aprilie, și-a cerut de mai multe ori scuze, dar este pentru prima dată când își asumă responsabilitatea directă pentru producerea dramei. De asemenea, ea și-a îndemnat concetățenii să meargă înainte, după peste o lună de doliu.

Trei sute două persoane au murit sau sunt date dispărute după ce Sewol, un feribot cu patru punți, s-a scufundat la 16 aprilie la ora 09:00 dimineața la câțiva kilometri distanță de coasta meridională a Coreii de Sud. Majoritatea — 280 — victimelor erau liceeni plecați în tabără cu școala, originari din aceeași unitate de învățământ din sudul Seulului.

Premierul Chung Hong-won a demisionat ulterior. Apelurile la demisia lui Park sunt rare, dar șefa statului a fost aprig criticată pentru o aparentă lipsă de empatie față de familiile afectate și de remușcare față de multiplele disfuncționalități relevate de o anchetă preliminară


×
Subiecte în articol: responsabilitate
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close