Antena 3 CNN Externe Pregătiri pentru "Moldova Europeană", președinția Uniunii ajunge la Chişinău | Corespondenţă specială Antena 3 CNN

Pregătiri pentru "Moldova Europeană", președinția Uniunii ajunge la Chişinău | Corespondenţă specială Antena 3 CNN

Se fac ultimele pregătiri la Chișinău pentru Adunarea "Moldova Europeană" de duminică. Evenimentul va fi marcat de vizita președinției Parlamentului European la Chişinău.

de Cristi Popovici    |    20 Mai 2023   •   18:20

Un mesaj pe care Republica Moldova vrea să-l dea mâine la această mare adunare pe care președintele Maia Sandu o pregătește de peste o lună și vine cumva să pună în balans Republica Moldova, după ce au fost organizate extrem de multe proteste aici.

Însă, de partea cealaltă a partidelor politice, să spunem, partidul Şor a fost foarte vocal încă de la începutul războiului din Ucraina și au reușit să se facă auziți.

Iată că Republica Moldova, prin președintele Maia Sandu, face adunarea Moldova Europeană, la care este invitat și președintele Parlamentului European.

Roberta Metsola, vine mâine aici și va avea un discurs pe scenă, pe lângă Maia Sandu și alți politicieni într-un context extrem de complicat pentru Republica Moldova, unde influențele rusești sunt din ce în ce mai mari.

Vorbim de acest partid a lui Ilan Șor, un individ politic extrem de controversat, care a fost și condamnat la 15 ani de închisoare și își conduce partidul de undeva din Israel.

Dar în fiecare săptămâna aceasta organizează tot felul de proteste în susținerea Rusiei, pentru a destabiliza Republica Moldova.

În acest context, adunarea Moldova Europeană vine să le arate europenilor că drumul celor din Republica Moldova este către Uniunea Europeană. Va fi și o declarație oficială dată mâine, cum că moldovenii vor cât mai repede în Uniunea Europeană. Vor fi astfel de manifestați în 33 de alte orașe din întreaga lume, inclusiv la București.

Mâine, de la ora 11:00 însă, în paralel cu ceea ce se întâmplă aici, rușii nu stau deoparte, ca să zicem așa. Partidul Şor va organiza contra-manifestații, iar autoritățile de la Chișinău sunt pregătite inclusiv de confruntări, între cele două tabere.

Vor fi foarte mulți polițiști și jandarmi care se vor pune între protestatarii aduși de Partidul Şor și manifestanții care vin aici și vedem dacă vor reuși forțele de ordine să preîntâmpine aceste violențe.

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Chisinau
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close