Antena 3 CNN Externe Povestea uluitoare a lui Thomas Martin Elliott, criminalul care a ucis "la indigo" și a fost descoperit abia după o jumătate de secol, în SUA

Povestea uluitoare a lui Thomas Martin Elliott, criminalul care a ucis "la indigo" și a fost descoperit abia după o jumătate de secol, în SUA

Poliția americană a rezolvat un caz de crimă după 48 de ani, în urma mai multor tentative eșuate, derulate pe parcursul ultimelor decenii.

Povestea uluitoare a lui Thomas Martin Elliott, criminalul care a ucis "la indigo" și a fost descoperit abia după o jumătate de secol, în SUA
Sursa foto: Poliția Metropolitană Las Vegas
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2024   •   12:38

Victima se numea Teree Becker. E vorba despre o femeie care avea 20 de ani atunci când a fost ucisă.

Ea a fost văzută ultima dată pe 4 decembrie 1975, în timp ce făcea autostopul pentru a-și vizita prietenul aflat în închisoarea Adams County Jail din Brighton, statul american Colorado.

Cadavrul ei a fost găsit de un cuplu în dimineața următoare, pe un câmp. Anchetatorii au descoperit că Becker fusese violată și asfixiată. Hainele și obiectele personale erau aruncate în apropiere.

Cazul a fost reluat de mai multe ori de-a lungul deceniilor, inclusiv în 2003, când Biroul de Investigații din Colorado a prelevat ADN-ul unui bărbat de pe o probă legată de acest caz.

Analiza ADN a generat un profil care a fost introdus în baza de date națională Combined DNA Index System, însă căutările nu au dus la nicio potrivire.

Un profil ADN generează o potrivire după zece ani

În 2013, un profil ADN introdus în aceeași bază de date de către Departamentul de Poliție din Las Vegas a coincis cu profilul generat în 2003.

Profilul din Las Vegas fusese generat în timpul investigării unui caz nerezolvat din 1991, petrecut în acest oraș.

Ca și în cazul din Colorado, o femeie, pe nume Sherrie Bridgewater, a fost violată și ucisă.

Poliția a reușit să stabilească faptul că același suspect a fost implicat în ambele cazuri.

Genealogia ADN a condus poliția la făptaș

În 2018, profilul ADN creat în Colorado a fost evaluat ca fiind potrivit pentru testul de genealogie genetică. Metoda compară probele de ADN pentru a găsi persoane care ar putea fi înrudite. În acest caz, genealogia genetică a fost folosită pentru a conduce poliția către Thomas Martin Elliott.

Elliott era decedat de mult timp, dar Departamentul de Poliție din Las Vegas a obținut consimțământul pentru a-i exhuma cadavrul în legătură cu cele două omucideri.

Un detectiv de la Departamentul de Poliție din Westminster, statul Colorado, s-a deplasat în Las Vegas pentru a asista la exhumare.

Oasele lui Elliott au fost analizate, iar ulterior decedatul a fost identificat drept compatibil cu profilul ADN necunoscut prelevat pe baza probei din Colorado, ceea ce înseamnă că crima și violul din Becker au fost rezolvate.

"Suntem bucuroși că am reușit să rezolvăm acest caz și sperăm să aducem o liniște prietenilor și familiei lui Teree Becker”, a transmis Departamentul de Poliție din Westminster.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Istoricul lui Thomas Martin Elliott, care a scăpat nepedepsit pentru două violuri urmate de crimă

Detectivii au descoperit că Elliott a stat un timp în închisoare cu puțin timp înainte de uciderea lui Teree Becker.

După crima pentru care a scăpat nepedepsit, s-a întors după gratii vreme de șase ani, pentru jaf.

A fost eliberat din închisoare în Las Vegas în 1981, iar apoi a comis o infracțiune asupra unui copil, care i-a dus la o condamnare de 10 ani.

A fost eliberat din nou în 1991, iar apoi a comis crima din Las Vegas, pentru care, de asemenea, a rămas nepedepsit, dar care a furnizat proba în baza căreia s-a realizat profilul ADN compatibil cu cel din Colorado.

În cele din urmă, individul s-a sinucis cu o armă de foc în luna octombrie, anul 1991, fiind înmormântat în Nevada.

Foto interior: victimele Teree Becker (alb-negru), Sherrie Bridgewater și criminalul, Thomas Martin Elliott (în fotografia de cazier judiciar)

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close