Antena 3 CNN Externe Povestea lui Fănel, românul care cântă la acordeon pe străzile din Italia: "Vreau ca fiicele mele să aibă o educație"

Povestea lui Fănel, românul care cântă la acordeon pe străzile din Italia: "Vreau ca fiicele mele să aibă o educație"

Fănel, un român plecat din țară, cântă zi de zi la acordeon pe străzile unui oraș din Italia, totul pentru ca fetele sale să poată merge în continuare la școală.

Povestea lui Fănel, românul care cântă la acordeon pe străzile din Italia: "Vreau ca fiicele mele să aibă o educație"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   19:42

Fănel se află în Bologna, oraș din Italia, de aproximativ un an, unde a venit cu speranțe mari.

Acesta spune că a încercat să se angajeze, însă s-a lovit de multe respingeri, motiv pentru care a început să cânte pe străzi.

Cu toate acestea, pentru Fănel, muzica nu este doar un mod prin care își câștigă existența, ci o mare pasiune. 

Românul a învățat de la bunicul său să cânte la acordeon, marele său vis fiind acela de a avea propria sa trupă într-o zi.

"Visul meu adevărat este să fac parte dintr-o trupă. Aș vrea să am un acordeon nou și să împărtășesc pasiunea mea cu alți oameni. Din păcate, ar costa foarte mulți bani", a spus românul, potrivit Gazzetta di Bologna

Totodată, Fănel mai are un alt vis pentru care adună bănuț cu bănuț în fiecare zi.

"Familia mea a fost foarte săracă și nu am avut oportunitatea să studiez. Dorința mea este ca fiicele mele să aibă o educație.

Sunt fete bune, iar una dintre ele este foarte bună la matematică. Aș vrea să meargă la universitate", a mai spus Fănel.

Românul a venit singur în Italia și locuiește într-o căsuță modestă. În ciuda greutăților, acesta cântă neîncetat pe străzi, pentru a câștiga bani pentru familia rămasă în țară.

×
Subiecte în articol: roman Italia acordeon bani
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close