Antena 3 CNN Externe Phenianul avertizează că un al doilea război coreean ar putea izbucni oricând

Phenianul avertizează că un al doilea război coreean ar putea izbucni oricând

Phenianul avertizează că un al doilea război coreean ar putea izbucni oricând
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Iun 2017   •   22:20

Coreea de Nord a avertizat sâmbătă că Statele Unite ar putea declanşa un al doilea război coreean, în ajunul marcării a 67 de ani de la izbucnirea primului conflict din peninsulă, care a avut loc între anii 1950 şi 1953, informează Xinhua.

Duminică, 25 iunie, va fi marcată izbucnirea războiului din Coreea.

Statele Unite "împing situaţia din Peninsula Coreea în pragul războiului, comasându-şi masiv activele strategice unele după altele pentru a aduce sub controlul lor total întreaga peninsulă, a cărei importanţă geografică pot ajuta (SUA) să obţină hegemonia regională şi globală", a scris într-un comentariu agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

"Ostilitatea SUA şi isteria războiului faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al ţării - n.r.) sunt tot mai făţişe", se menţionează în comentariul KCNA care îl acuză pe comandantul diviziei a doua a forţelor americane din Coreea de Sud că ar fi spus că trupele americane ar putea reveni oricând în peninsulă pentru a lupta.

"Acest lucru dovedeşte că viziunea sinistră a SUA nu s-a schimbat, deşi au trecut 67 de ani", mai scrie KCNA.

Peninsula Coreea se află practic în stare de război deoarece conflictul coreean s-a încheiat printr-un armistiţiu şi nu cu un acord de pace.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: phenian Coreea de Nord razboi conflict
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close