Antena 3 CNN Externe Patru oameni au ars de vii într-o ambulanță care s-a ciocnit cu un autobuz cu copii, într-un tunel, în Italia

Patru oameni au ars de vii într-o ambulanță care s-a ciocnit cu un autobuz cu copii, într-un tunel, în Italia

Un accident cumplit s-a petrecut miercuri pe drumul național care leagă Urbino de Fermignano, în regiunea italiană Marche, relatează presa din peninsulă.

de Naty Badea    |    28 Dec 2023   •   11:35

O ambulanță care transporta un pacient de 85 de ani s-a ciocnit cu un autobuz în interiorul tunelului rutier Ca' Gulino.

Ambulanța numărul 118 plecase din Fossombrone spre spitalul din Urbino și a luat foc după accident.

Se presupune că flăcările au fost alimentate de explozia buteliilor de oxigen din ambulanță. 

Toți cei aflați în acest vehicul au murit. Jurnaliștii italieni au publicat numele lor.

Este vorba despre Sokol Hoxha, un medic albanez în vârstă de 42 de ani, Cinzia Mariotti, în vârstă de 49 de ani, asistentă medicală, Stefano Sabbatini, șofer, în vârstă de 59 de ani, și Alberto Serfilippi, pacient, născut în 1938.

Răni minore printre pasagerii autobuzului cu copii

Autoritățile au deplasat un elicopter la locul tragediei, dar deja nu se mai putea face nimic pentru victime.

În autobuzul implicat în coliziune se aflau copii într-o excursie parohială, dintre care unii, cu vârste cuprinse între trei și opt ani, au fost răniți ușor.

În total, șapte persoane din autobuz au fost transportate la spital. În cursul serii, ceilalți pasageri s-au întors acasă.

Primarul din Fossombrone a decretat doliu în memoria victimelor din ambulanță, iar consilierului regional pentru Sănătate, Filippo Saltamartinia, le-a adus un omagiu celor dispăruți.

"Personalul sanitar care lucrează pe ambulanțe își riscă viața în fiecare zi în slujba pacienților. Ei sunt eroi tăcuți și cotidieni. Astăzi, trei dintre ei au căzut la datorie. Trebuie să le fim recunoscători tuturor celor care se pun în fiecare zi în slujba comunității, prin curaj și altruism", a transmis acest oficial.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close