Antena 3 CNN Externe Parlamentul din Sri Lanka va alege un nou președinte pe 20 iulie

Parlamentul din Sri Lanka va alege un nou președinte pe 20 iulie

Parlamentul din Sri Lanka se va reuni pe 15 iulie, iar un nou președinte va fi ales pe 20 iulie, a declarat luni președintele parlamentului, potrivit Reuters. Actualul președintele fugar, Gotabaya Rajapaksa, a transmis că intenționează să demisioneze miercuri.

Parlamentul din Sri Lanka va alege un nou președinte pe 20 iulie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   21:55

Parlamentul din Sri Lanka se va reuni pe 15 iulie, iar pe 20 iulie va alege un nou președinte, a declarat luni președintele parlamentului.

”Nominalizările pentru viitorul președinte vor fi prezentate parlamentului pe 19 iulie. Pe 20 iulie, parlamentul va vota pentru a alege un nou președinte”, a declarat președintele parlamentului, Mahinda Yapa Abeywardena, într-un comunicat de presă.

”În timpul reuniunii liderilor de partid care a avut loc astăzi (luni - n.r.), s-a convenit că acest lucru este esențial pentru a se asigura că un nou guvern format din toate partidele este în vigoare în conformitate cu Constituția și pentru a duce mai departe serviciile esențiale”.

Actualul președintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din țară în urma protestelor fără precedent și a transmis că intenționează să demisioneze miercuri, pe fondul unei crize economice devastatoare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: presedinte parlament Sri Lanka
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close