Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a ajuns din nou la spital | Suveranul Pontif nu a citit discursul la audiența săptămânală de miercuri

Papa Francisc a ajuns din nou la spital | Suveranul Pontif nu a citit discursul la audiența săptămânală de miercuri

Papa Francisc, bolnav de gripă, a fost dus la un spital din Roma pentru un control.

Papa Francisc a ajuns din nou la spital | Suveranul Pontif nu a citit discursul la audiența săptămânală de miercuri
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Evandro Inetti
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   16:46

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, nu a citit discursul la audiența săptămânală de miercuri, delegând sarcina unui consilier și spunându-le credincioșilor că nu se simte bine.

Papa, care a avut în ultima vreme o serie de probleme de sănătate, și-a anulat întâlnirile de sâmbătă și luni din cauza a ceea ce Vaticanul a numit o gripă ușoară.

Duminică, el s-a adresat mulțimii din Piața Sfântul Petru în mod normal, pentru a transmite Angelus.

”Dragi frați și surori, sunt încă puțin răcit”, a spus Papa Francisc la audiența de miercuri, anunțând că altcineva va citi cateheza sa despre invidie și lăudăroșenie, două dintre cele șapte păcate de moarte.

La sfârșitul audienței, cu vocea răgușită și cu o tuse seacă, Papa a luat cuvântul pentru a-i saluta pe unii dintre credincioşi şi pentru a lansa apeluri la pace, aşa cum obişnuieşte.

El a vorbit despre conflictele din Ucraina, Israel şi teritoriile palestiniene, precum şi recentele atacuri mortale împotriva unei biserici catolice şi a unei moschei din Burkina Faso.

După audiența generală, Papa Francisc a mers la Spitalul Gemelli "pentru câteva analize", apoi s-a întors la Vatican, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc gripa Vatican
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close