Antena 3 CNN Externe Omagiile aduse Reginei Elisabeta a II-a de celebrități din toată lumea. Mick Jagger: "În copilărie am văzut momentele de la nunta ei la televizor"

Omagiile aduse Reginei Elisabeta a II-a de celebrități din toată lumea. Mick Jagger: "În copilărie am văzut momentele de la nunta ei la televizor"

Dispariţia Reginei a îndurerat peste două miliarde de oameni. De la şefi de stat, la cântăreţi şi actori, cu toţii şi-au exprimat aprecierea pentru cei 70 de ani de domnie şi pentru modul în care Regina a condus Marea Britanie. Există speranţă pentru viitor, un viitor care începe acum cu Regele Charles al III-lea.

Omagiile aduse Reginei Elisabeta a II-a de celebrități din toată lumea. Mick Jagger: "În copilărie am văzut momentele de la nunta ei la televizor"
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press/ AA
de Mia Lungu    |    10 Sep 2022   •   13:31

"A fost o prezență care inspira. A fost fantastică. Și a condus țara prin unele dintre cele mai grozave și mai întunecate momente ale noastre cu grație și decență și cu o adevărată căldură maternă. Am 75 de ani și ea a fost cu mine toată viața și mă simt foarte trist că nu va mai fi alături de mine, dar mă bucur că e liniștită, și mă bucur că se odihnește și merită. A muncit din greu", a transmis cântărețul britanic, Sir Elton John.

Harry Styles a adus un omagiu Reginei în timpul unui concert susținut în Londra:

"Alăturaţi-vă într-o rundă de aplauze pentru 70 de ani de serviciu. Mulţumesc, Madison Square Garden!"

"Regina lasă în urmă o moştenire incomparabilă. Îi vom duce profund dorul. La fel ca mulți, am fost profund întristat de veste și gândurile mele sunt la familia regală, cei pe care i-a iubit și toți cei care au iubit-o, a transmis actorul Daniel Craig, cunoscut pentru rolul lui James Bond.

"Moștenirea ei va fi analizată. A fost o moștenire foarte tradițională, cred. Sunt trist, am întâlnit-o de mai multe ori, mi-a dat titlul de cavaler și a fost încântător. Aş fi vrut ca ea să trăiască un secol, drept cea mai longevivă monarhie a Angliei. Cred că ar fi fost perfect – 100 de ani pe planetă. Dar sunt încântat de faptul că, dacă asa va fi, nu știm cu siguranță acum, prințul Charles este următorul pe tron, aștept cu nerăbdare să văd ce va face.", a fost mesajul actorului Sir Patrick Stewart.

"Deplâng, împreună cu restul țării mele, moartea unei mari Regine. Sunt mândră să mă consider Elisabetană. Dacă a existat o definiție a nobilimii, Elizabeth Windsor a întruchipat-o. Plângem o femeie, care, cu sau fără coroană, a fost simbolul nobilimii.", este mesajul actriței Hellen Mirren.

"Fiind cel de-al 12-lea prim-ministru canadian al ei, îmi este greu să cred că precedenta mea întâlnire cu ea a fost ultima. Îmi va fi foarte dor de acele discuții. Era grijulie, înțeleaptă, curioasă, de ajutor, amuzantă și multe altele. Într-o lume complicată, harul și hotărârea ei constantă ne-au adus confort și putere tuturor. Canada este în doliu. A fost unul dintre oamenii mei preferați din lume și îmi va fi atât de dor de ea.", a transmis Justin Trudeau.

Cântărețul Mick Jagger i-a transmis și el un omagiu: "Toată viața mea, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mereu acolo. În copilăria mea îmi amintesc că am văzut momentele ei de la nuntă la televizor. Îmi amintesc de ea de la o domnișoară frumoasă, până la mult iubita bunică a neamului. Cele mai profunde simpatii ale mele sunt pentru familia regală."

×
Subiecte în articol: omagiu Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close