Antena 3 CNN Externe O britanică îşi riscă sănătatea. De 8 ani mănâncă numai pizza Margherita

O britanică îşi riscă sănătatea. De 8 ani mănâncă numai pizza Margherita

O britanică îşi riscă sănătatea. De 8 ani mănâncă numai pizza Margherita
Sursa foto: Foto: Caters News Agency
de S.T.    |    02 Apr 2012   •   10:01
Sophie Ray este o adolescentă britanică ce mănâncă de 8 ani numai pizza Margherita. Tânăra nu a mai mâncat o masă normală de la vârsta de doi ani, iar de la 11 ani se hrăneşte doar cu pizza cu brânză şi roşii.

Sophie susţine că nu poate încerca şi alte preparate. Numai gândul că ar putea gusta altceva îi întoarce stomacul pe dos, informează Daily Mail.

Medicii spun că adolescenta de 19 ani suferă de o afecţiune denumită Boala Mâncatului Selectiv, care se manifestă ca o fobie la celelalte tipuri de mâncăruri. Ei sunt de părere că fata îşi pune sănătatea în pericol cu această dietă monotonă, bogată în grăsimi.



Problema fetei a început când avea doar doi ani şi a contactat un virus ce i-a cauzat gastroenterită. Din cauza bolii, adolescentei a început să îi fie frică de mâncare. Singurele alimente pe care le putea digera erau pastele cu brânză, chipsurile şi sandvişurile.

De la 11 ani, nu a mai mâncat niciun fruct şi nicio legumă. Sophie Ray a ales să consume doar pizza Margherita, câteodată şi trei pe zi. „Ador pizza, fiecare brand pune la dispoziţie noi arome, dar în esenţă este vorba de aceeaşi mâncare, aşa că nu sunt nevoită să încerc altele noi. Unele persoane spun despre mine că sunt mofturoasă, dar boala mea este o fobie. Să-mi ceri să încerc noi feluri de mâncare este ca şi cum i-ai cere cuiva care urăşte păianjenii să ţină unul în mână. Cu cât un fel de mâncare are mai multe ingrediente, cu atât mi se pare mai înspăimântător”, a spus Sophie Ray.



×
Subiecte în articol: pizza
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close