Antena 3 CNN Externe NASA a prezentat raportul privind Obiectele Zburătoare Neidentificate: "Informaţiile recente provin de la martori credibili"

NASA a prezentat raportul privind Obiectele Zburătoare Neidentificate: "Informaţiile recente provin de la martori credibili"

Presa internațională semnalează publicarea unui raport întocmit la cererea Agenției Spațiale Americane, NASA, și dedicat fenomenelor OZN/UAP.

NASA a prezentat raportul privind Obiectele Zburătoare Neidentificate: "Informaţiile recente provin de la martori credibili"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   19:27

Raportul a fost elaborat de o echipă independentă formată din 16 experți în astrobiologie, fizică și alte științe.

Bill Nelson, directorul NASA, a prezentat documentul și a subliniat că agenția sa caută forme de viață în spațiu, "atât din trecut, cât și din prezent".

Raportul admite că multe informații recente privind OZN-urile provin de la martori credibili, între care aviatori militari.

Citește și: "Guvernul SUA a recuperat epave de OZN și rămășițe biologice extraterestre și ascunde dovezile a cel puțin 12 prăbușiri" | Dezvăluirile făcute în fața Congresului american

NASA va folosi Inteligența Artificială pentru a studia fenomenul OZN/UAP

Dintre aceste relatări, o mică parte vizează manifestări ce nu pot fi identificate imediat drept fenomene naturale sau umane cunoscute, se spune în documentul prezentat de șeful NASA.

Agenția anunță că va începe să folosească Inteligența Artificială pentru a scana cerul în vederea depistării și analizării fenomenelor considerate anormale.

Raportul face trimitere și la videoclipul publicat de Pentagon în 2020, în care se văd obiecte neidentificate.

NASA a conchis că nu se poate determina ce sunt respectivele obiecte, dar precizează că s-a reușit stabilirea faptului că acestea se deplasau la o altitudine de 4.000 de metri, cu o viteză de aproximativ 65 km/h.

NASA: "OZN-ul semnalat de Pentagon era purtat de vânt"

Potrivit experților, aceasta este o viteză tipică a vântului la acea altitudine iar, cel mai probabil, entitatea semnalată se deplasa "doar cu ajutorul vântului".

Numeroasele mărturii ale martorilor oculari cu privire la UAP-uri (Unidentified Aerial Phenomena, fenomene aeriene neidentificate) nu sunt detaliate sau coerente, mai arată raportul. Astfel, aceste mărturii numeroase nu pot fi folosite pentru a trage concluzii cu privire la natura și originea obiectelor.

Raportul prezentat de Agenția Spațială Americană a fost comandat anul trecut, iar unele dintre concluziile sale au fost prezentate în urmă cu patru luni.

Rezumatul acestei cercetări ar fi că "nu există dovezi conform cărora UAP ar fi de origine extraterestră, dar nici nu s-a reușit determinarea cauzei/cauzelor care le provoacă".

Totuși, șeful NASA, Bill Nelson, s-a declarat convins că agenția sa va descoperi în viitor o altă planetă locuibilă, similară cu Pământul, având în vedere numărul uriaș de stele și galaxii din univers.

×
Subiecte în articol: ozn NASA Pentagon UAP Bill Nelson
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close