Antena 3 CNN Externe Motivul cutremurător pentru care un tânăr de 22 ani a fost condamnat la închisoare pe viață

Motivul cutremurător pentru care un tânăr de 22 ani a fost condamnat la închisoare pe viață

Motivul cutremurător pentru care un tânăr de 22 ani a fost condamnat la închisoare pe viață
18 Sep 2019   •   18:43

Un bărbat implicat într-o dispută între familii încheiată tragic în cadrul comunităţii de romi, un eveniment care a şocat Italia în urmă cu doi ani, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, relatează DPA.

În mai 2017, trei surori, de patru, opt şi 20 de ani, au murit la Roma după ce caravana în care dormeau alături de alţi zece membri ai familiei a luat foc într-o noapte în timp ce era oprită în parcarea goală a unui supermarket.

Un tribunal din Roma a stabilit că Serif Seferovic, în vârstă de 22 de ani, s-a numărat printre persoanele care au dat foc caravanei, au relatat agenţiile de ştiri ANSA şi Adnkronos.

Când Seferovic a fost arestat în 2017, poliţia a precizat că familia sa şi tatăl surorilor moarte "erau de ceva timp într-un dezacord puternic".

Moartea celor trei fete a produs consternare la nivel naţional. Papa Francisc a trimis un consilier apropiat să le ofere consolare şi ajutor părinţilor şi rudelor victimelor.

Cumnata lui Seferovic, Lisabeta Vicola, a fost judecată, separat, pentru crimă şi a primit anul trecut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, în timp ce fratele său Renato este fugar, suspectat că se ascunde în Bosnia.

Se estimează că aproape 180.000 de romi trăiesc în Italia, mulţi în tabere improvizate sau în alte condiţii precare. Italia este de mult timp criticată pentru eforturile necorespunzătoare de a integra minoritatea romă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: barbat romi foc inchisoare
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close