Antena 3 CNN Externe Sute de mii de oameni au participat la un miting împotriva extremei drepte, în Germania: "Toţi împreună împotriva fascismului!"

Sute de mii de oameni au participat la un miting împotriva extremei drepte, în Germania: "Toţi împreună împotriva fascismului!"

Mii de oameni din Hamburg, Köln sau Berlin au participat la un miting de protest față de extremiștii de dreapta.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Feb 2024   •   21:10

Aproximativ 200.000 de oameni au ieșit sâmbătă în stradă în Germania, potrivit Reuters. Ei protestează față de partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). Protestele au loc la Berlin, dar și la Mainz, Dresda și Hanovra.

Aproximativ 150.000 de oameni s-au adunat în fața parlamentului din Berlin, pentru a-și arăta sprijinul pentru democrație.

Succesul AfD a stârnit îngrijorare în rândul societății, din cauza ideilor sale extremiste, printre care expulzarea sau deportarea cetățenilor care provin din familii de imigranți.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini de la protestele din Germania

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În scurta sa istorie, partidul s-a profilat într-o forță politică radicală a cărei ideologie fundamentală îmbină mesajele împotriva islamului, imigrației și azilului cu negarea schimbărilor climatice provocate de om. În plus, în stilul lui Donald Trump, AfD își atacă adversarii politici cu insulte și teorii ale conspirației.

Partidele tradiționale se tem că extremiștii ar putea câștiga alegerile în câteva zone ale țării. Un sondaj recent a arătat o ușoară scădere a sprijinului pentru AfD care rămâne pe locul doi în topul electoral.

PNL scoate mii de oameni în stradă la un miting anti-extremism. Gheorghe Flutur: "Asta e doar începutul"

"Am făcut un apel la suceveni să vină la o manifestare să intre în funcţiune la timp împotriva extremismului. De ce în Bucovina? Pentru că Bucovina are o istorie foarte frământată, agitată şi chiar din cauza extremismului înaintașii noştri au avut de suferit.

Manifestația este împotriva curentului extremist. Mâine vor fi mii de oameni în stradă şi asta este doar începutul. Am văzut acest fenomen de nemulțumire pentru că dumnealor nu pun nimic la loc.

Eu voi lansa un decalog de luptă împotriva extremismului de mâine de la Suceava. Sunt convins că vor veni mai mulţi, că s-au anunţat mai mulţi vorbitori din societatea civilă.

Trebuie să ne îngrijoreze asta, pentru că fuga asta cu telefonul că ne filmează cineva. Mâine vom vedea copiii în curtea şcoli că folosesc aşa zise modele din astea, dacă noi nu avem curajul să venim la normalitate. Bucovina este o zonă de normalitate a toleranţei", a spus Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: proteste Germania
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close