Antena 3 CNN Externe Un militar român e "cel mai bun luptător" într-o competiție din SUA. Andrei a trecut prin probe deosebit de dificile

Un militar român e "cel mai bun luptător" într-o competiție din SUA. Andrei a trecut prin probe deosebit de dificile

Un militar român din cadrul Batalionului 191 Infanterie a fost declarat câștigătorul competiției "Cel mai bun luptător" la categoria soldați (Best Warrior Competition), organizată zilele trecute de către Garda Națională a statului Alabama în Statele Unite ale Americii.

Un militar român e "cel mai bun luptător" într-o competiție din SUA. Andrei a trecut prin probe deosebit de dificile
Sursa foto: Pfc. Paris Hayes, plt.adj.pr. Sas
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   22:31

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, câştigător este fruntașul Andrei Chiuaru din cadrul Batalionului 191 Infanterie.

Competiția "Cel mai bun luptător" este un eveniment care se întinde pe durata a cinci zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental, care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

Marșul tactic (pe distanța de 19.2 km), alergarea in teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, tragerile cu diferite categorii de arme de foc și operațiunile tactice în mediu urban sunt doar câteva dintre probele care au solicitat la maxim participanții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A fost o competiție extrem de solicitantă din punct de vedere fizic și mental

Participarea militarilor români la această competiție este rezultatul colaborării excelente la nivel de subofițeri de comandă între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama iar rezultatele excelente obținute demonstrează, din nou, valoarea incontestabilă a militarilor români.

"În acest an, Armata României a participat la această competiție cu doi militari ai Forțelor Terestre.

Astfel, la categoria subofițeri, am fost reprezentați de sergentul-major Ionuț Cristian Haranguș dintr-o unitate subordonată Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, iar la categoria soldați, reprezentantul nostru a fost fruntașul Andrei Chiuaru, din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, care a fost declarat de către comisia de arbitri, pe data de 8 decembrie, în Fort McClellan, câștigător al acestei categorii", precizează Forțele Terestre.

×
Subiecte în articol: militar militar roman luptător
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close