Antena 3 CNN Externe Celebra mașină a Reginei Elisabeta a II-a, vândută la licitație cu o sumă uluitoare. Cât costă mașina veche de 19 ani

Celebra mașină a Reginei Elisabeta a II-a, vândută la licitație cu o sumă uluitoare. Cât costă mașina veche de 19 ani

Mașina care a aparținut Reginei Elisabeta a II-a, a fost vândută la licitație cu o sumă uluitoare.

Celebra mașină a Reginei Elisabeta a II-a, vândută la licitație cu o sumă uluitoare. Cât costă mașina veche de 19 ani
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   14:10

Mașina Land Rover cu o vechime de 19 ani, al treilea model de acest tip produs de Land Rover, a fost vândută la o licitație pentru o sumă exorbitantă, exclusiv datorită conexiunii sale regale.

În mod obișnuit, un Range Rover din 2004 ar fi fost evaluat la cel mult 6.000 de lire sterline.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prezentat la licitația "Iconic Auctioneers NEC Classic Motor Show" din Birmingham, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, SUV-ul a fost adjudecat pentru impresionanta sumă de 132.750 de lire sterline.

Prețul obținut a depășit semnificativ estimările de vânzare ale Iconic Auctioneers, care anticipau că mașina va fi adjudecată pentru cel mult 60.000 de lire sterline înainte de evenimentul din Midlands.

Citește șiSimona Halep, în Top 5 cele mai bogate femei din România. La 32 de ani, sportiva are o avere colosală 

De remarcat este faptul că, anterior, vehiculul a fost cumpărat cu numai 30.000 de lire sterline, deoarece fostul proprietar nu putea confirma conexiunea sa regală.

Actualul vânzător a făcut o cercetare online pentru a valida legătura cu Majestatea Sa, descoperind înregistrări video cu Regina Elisabeta a II-a la volanul mașinii, cu numărul de înmatriculare clar vizibil.

Un astfel de clip o prezintă pe Majestatea Sa conducând un Range Rover L322 în timpul unui eveniment din 2005.

Automobilul, vopsit în verde Epsom și cu un interior din piele de culoarea nisipului, reprezintă mașina preferată a Reginei atunci când se afla la Balmoral în Scoția și la Castelul Windsor.

Cu caracteristici neobișnuite precum o barieră specială pentru câini în spate, lumini albastre pe grilă și mânere interioare adaptate pentru accesul Majestății Sale în vehiculul de dimensiuni mari, mașina prezintă un farmec aparte.

Deși are o vechime de 19 ani și a parcurs 109.000 de mile, vehiculul se află într-o stare excelentă, potrivit The Sun.

Într-un context similar, un Ferrari 330 LM 250 GTO din 1962, având un singur proprietar în ultimii 38 de ani, a fost vândut la licitație pentru o sumă record. Acesta, unul dintre cele 34 de exemplare produse vreodată, este considerat "sfântul Graal" al mașinilor de colecție.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta a II-a masina licitatie
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close