Antena 3 CNN Externe Mark Rutte despre Klaus Iohannis: "Un om excepţional!" | Cei doi vizează şefia NATO

Mark Rutte despre Klaus Iohannis: "Un om excepţional!" | Cei doi vizează şefia NATO

Premierul demisionar din Olanda, Mark Rutte, despre care presa internațională a relatat că este susținut de SUA pentru funcția de Secretar General al NATO, a folosit un adjectiv fără grad de comparație la adresa președintelui român Klaus Iohannis.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2024   •   16:20

Iohannis vizează oficial șefia NATO după retragerea actualului Secretar General, Jens Stoltenberg, și ar beneficia de susținerea statelor de pe flancul estic al alianței.

Spre deosebire de Iohannis, Rutte nu vrea să spună nimic despre candidatura sa la conducerea NATO. Politicianul olandez a fost ceva mai vorbăreț, când a fost solicitat de o jurnalistă să îl descrie pe potențialul său contracandidat român.

"Este un om excepțional. A fost președintele României timp de 10 ani și lucrez foarte bine cu el. De asemenea, cred că este un lider foarte credibil al țării sale. Oricum, în ceea ce privește NATO, după cum știți, eu nu spun niciodată nimic", a răspuns Mark Rutte.

El a refuzat, de asemenea, să spună tranșant dacă îl consideră "credibil" pe Iohannis ca Secretar General al NATO.

La rândul său, președintele român a spus că are o colaborare "normală" cu Mark Rutte și a adăugat că nu dorește să strice "relații construite în ani" .

"Fiind o competiție atipică, nu este rolul meu să spun despre celălalt ce va face. Cred că ne deosebesc geografia, istoria și unele teme unde abordările sunt ușor diferite în ceea ce privește viitorul NATO (...)

Eu și Mark ne întâlnim la fiecare summit. Avem o relație normală. Nu dorește nimeni să se strice relații care au fost construite în ani. Este o competiție constructivă", a afirmat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Mark Rutte Klaus Iohannis NATO excepțional
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close