Antena 3 CNN Externe Republica Moldova MAI din Rusia îi acuză pe Plahotniuc și Platon de scoaterea ilegală din Rusia a peste 560 de milioane de dolari

MAI din Rusia îi acuză pe Plahotniuc și Platon de scoaterea ilegală din Rusia a peste 560 de milioane de dolari

MAI din Rusia îi acuză pe Plahotniuc și Platon de scoaterea ilegală din Rusia a peste 560 de milioane de dolari
22 Feb 2019   •   12:26

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon sunt acuzați de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din Federația Rusă că ar fi creat un grup criminal prin intermediul căruia au sustras, în perioada 2013 – 2014, peste 37 de miliarde de ruble din Rusia.

În cursul anchetei penale, angajații Departamentului de Investigații din cadrului Ministerului de interne din Rusia, au stabilit că Plahotniuc și Platon ar fi creat un grup criminal internațional pentru a efectua tranzacții valutare ilegale la scară largă.

„Pe parcursul anilor 2013-2014, membrii grupului criminal, invocând motive false și prezentând documente falsificate, au transferat bani în valută străină din băncile rusești „Zapadnîi” și „Ruskii Zemelnii” în conturile create la „Moldindconbank”, dar și în conturile altor organizații internaționale, prin operațiuni valutare ilegale. Numerarul primit în ruble rusești a fost retras din conturile corespondente ale băncilor ruse în BC Moldindconbank S.A., în baza unor decizii false ale instanțelor din Republica Moldova în favoarea persoanelor fizice și juridice străine”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI rus.

Potrivit aceluiași comunicat, cu ajutorul acestei schema, în total ar fi fost retrase din Federația Rusă peste 37 de miliarde de ruble, echivalentul a 9,6 miliarde de lei (potrivit cursului de astăzi).

„Ancheta cauzei penale continuă”, a declarat Irina Volk, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close