Antena 3 CNN Externe Suma colosală cu care a fost scoasă la licitație o lămâie veche de 285 de ani

Suma colosală cu care a fost scoasă la licitație o lămâie veche de 285 de ani

O lămâie veche de peste 280 de ani, care a fost bine conservată, a fost scoasă la licitație pentru o sumă colosală.

Suma colosală cu care a fost scoasă la licitație o lămâie veche de 285 de ani
Sursa foto: Instagram/brettellsauctions
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2024   •   19:56

Cu o istorie remarcabilă, veche de 285 de ani, lămâia fost articolul-vedetă al unei licitații de succes la Casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers din Marea Britanie.

Lămâia a fost găsită într-un dulap chinezesc într-o stare foarte bună, ceea ce a făcut ca forma și detaliile de pe coajă să fie aproape perfect conservate. Licitația, inițial luată în glumă, a stârnit un interes neașteptat printre participanți.

"Ne-am gândit să ne distrăm puțin și să scoatem lămâia la licitație pentru prețul de 20-30 de lire sterline", a transmis casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers pe pagina de Instagram.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lămâia scoasă la licitație nu este un fruct oarecare. Se crede că această lămâie a fost adusă din India în trecutul îndepărtat și a fost oferită ca un gest romantic, rămânând apoi în grija celor care au apreciat valoarea sa istorică și sentimentală.

Lămâia poartă pe coajă și un mesaj: 'Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter", sunt cuvintele gravate pe coaja maro.

 Lămâia a fost achiziționată cu peste 1.400 de lire sterline, iar dulapul în care a fost găsit a fost vândut la un preț modest de 32 de lire sterline.

"Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a face fotografii", a declarat proprietarul casei de licitații, David Brettell, conform foxbusiness.com.
 

Fructele prezintă un interes deosebit la licitații 

O banană lipită cu bandă adezivă pe un perete a fost vândută în această săptămână pentru suma de 120.000 de dolari la târgul de artă Art Basel din Miami Beach, potrivit site-ului specializat în piaţa de artă Artnet.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Sarah Cascone (@sarahecascone)

Lucrarea, care îi aparţine lui Maurizio Cattelan, a fost prezentată de Galeria de Artă contemporană Perrotin, înfiinţată la Paris, care colaborează de mult timp cu artistul italian.

×
Subiecte în articol: lamaie licitatie suma uriasa
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close