Antena 3 CNN Externe Klaus Iohannis, la Summitul COP27: "Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice"

Klaus Iohannis, la Summitul COP27: "Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice"

Summitul anual al ONU pentru schimbările climatice, COP27, a început astăzi, iar ţara-gazdă, Egiptul, a declarat că acesta este momentul de cotitură în privința acţiunilor climatice. 

Klaus Iohannis, la Summitul COP27: "Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice"
Sursa foto: presidency.ro
de Georgiana Adam    |    07 Noi 2022   •   16:09

Peste 120 de lideri mondiali participă la discuţiile cruciale purtate în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie. 

COP27 începe azi cu un summit al liderilor mondiali, în cadrul căruia şefii de stat şi de guvern vor rosti discursuri de cinci minute în care vor sublinia ce îşi doresc de la reuniune.

Summitul se va deschide cu discursuri de bun venit din partea noului şef al ONU pentru schimbările climatice, Simon Stiell, şi a ministrului egiptean al afacerilor externe şi preşedinte desemnat al COP27, Sameh Shoukry.

Luni şi marţi, liderii mondiali vor lua cuvântul, iar după plecarea acestora, delegaţii conferinţei vor trece la negocieri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, vor avea loc alocuţiuni importante din partea unor diplomaţi şi oameni de ştiinţă, inclusiv Hoesung Lee, preşedintele IPCC, organismul Naţiunilor Unite pentru evaluarea datelor ştiinţifice legate de schimbările climatice.

Urgenţa problemei schimbărilor climatice a fost evidentă în ultimele 12 luni, când au avut loc inundaţii devastatoare în Pakistan şi în alte locuri, inclusiv în Nigeria, precum şi călduri extreme în India şi în Europa în timpul verii.

La întâlnire participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis: "Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice"

"Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice", a transmis şeful statului român, care participă la Summitul implementării climatice, desfășurat în contextul celei de-a 27-a Conferințe a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

"Participarea la Summitul de la Sharm El-Sheikh privind punerea în aplicare a politicilor climatice. 

Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice și pe luarea de măsuri în vederea atingerii obiectivelor climatice colective la nivel mondial" a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

El participă, luni și marți, la Summitul implementării climatice, care va avea loc în contextul celei de-a 27-a Conferințe a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), la Sharm El-Sheikh, Egipt.

"Președintele Klaus Iohannis sprijină efortul global de combatere a cauzelor și a efectelor schimbărilor climatice, perspectivă care va fi subliniată și în dezbaterile prilejuite de acest eveniment care se desfășoară la cel mai înalt nivel, în prezența a peste 100 de șefi de stat și de guvern. 

Totodată, la COP27 sunt așteptați numeroși reprezentanți ai unor organizații internaționale, ai societății civile, mediului academic și de afaceri. 

În cadrul Summitului, președintele României va susține Declarația Națională și va participa la întâlniri multilaterale și bilaterale care vizează promovarea cercetării și inovării pentru a susține acțiunile climatice, securitatea alimentară, comunitățile vulnerabile, adaptarea la schimbările climatice și răspunsul eficient la situații de urgență generate de schimbările climatice", anunța vineri Administrația Prezidențială.

×
Subiecte în articol: COP27 schimbari climatice Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close