Antena 3 CNN Externe Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Sabrina Preda, trimisul special Antena 3 la New York: "Se vor discuta cele mai importante teme ale momentului"

Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Sabrina Preda, trimisul special Antena 3 la New York: "Se vor discuta cele mai importante teme ale momentului"

Sabrina Preda, trimis special Antena 3 la New York, a vorbit despre prezenţa preşedintele Klaus Iohannis la New York. Şeful statului participă astăzi şi mâine la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Sabrina Preda, trimisul special Antena 3 la New York: "Se vor discuta cele mai importante teme ale momentului"
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2022   •   14:31

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la sesiunea din acest an preşedintele Klaus Iohannis va avea oportunitatea să vorbească despre modul în care se poziţionează ţara noastră în contextul războiului din Ucraina, dar şi despre alte probleme pecum securitatea energetică, cea alimentară sau accesul la educaţie.

"Peste 150 de lideri din întreaga lume au ajuns la New York pentru cea de-a 77 ediţie a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Se vor discuta cele mai importante teme ale momentului, ceea ce priveşte pe fiecare dintre noi - criza economică, criza alimentară, dar şi războiul din Ucraina.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit de secretarul general Antonio Guterres, apoi va avea o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Klaus Iohannis va susţine declaraţia de ţară, în plenul Adunării Generale.

De asemenea, va participa la un summit organizat de Statele Unite ale Americii, în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Vorbim deja de o criză a cerealelor din cauza războiului din Ucraina. Poate cel mai important moment va fi acela când delegaţia din partea Rusiei, în frunte cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe a Rusiei, va fi faţă în faţă cu ceilalţi lideri ai lumii. Reprezentanţii Rusiei au primit cu greu vizele din partea Statelor Unite ale Americii pentru a putea călători la Adunarea Generală ONU", a relatat Sabrina Preda, trimis special Antena 3 la New York, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close