Antena 3 CNN Externe Juncker: Comisia Europeană nu a solicitat informaţii legate de substanţa cazurilor de corupţie din România

Juncker: Comisia Europeană nu a solicitat informaţii legate de substanţa cazurilor de corupţie din România

Juncker: Comisia Europeană nu a solicitat informaţii legate de substanţa cazurilor de corupţie din România
13 Apr 2018   •   20:22

Comisia Europeană (CE) nu a interferat niciodată în gestionarea unor cazuri individuale (de corupţie) din România, iar întrebările incluse în scrisoarea din octombrie 2012, adresată Ministerului Justiţiei român, au fost menite să ajute la pregătirea misiunii tehnice din noiembrie 2012, fără ca executivul comunitar să solicite informaţii legate de substanţa cazurilor, a afirmat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, într-un răspuns la scrisoarea trimisă de premierul Viorica Dăncilă la 21 martie.

Precizările făcute de Juncker au fost transmise, vineri, de Guvern.

''Am citit cu atenţie scrisoarea dumneavoastră din 21 martie 2018 în care aţi solicitat clarificări despre o scrisoare din octombrie 2012, trimisă de Comisie către ministrul Justiţiei de la acea vreme al României. În primul rând, permiteţi-mi să reiterez importanţa pe care o acord conlucrării şi, în special, intensificării implementării recomandărilor rămase din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Am încredere că acest mesaj a reieşit clar atât din întâlnirea noastră din 21 februarie, cât şi din vizita prim-vicepreşedintelui Timmermans din 1 martie 2018. Mecanismul de Cooperare şi Verificare a presupus încă de la început contacte strânse şi, mai important, cooperare între Comisie şi autorităţile române. Corespondenţa la care faceţi referire, de acum şase ani, a făcut parte din schimburile între Comisie şi Ministerul Justiţiei în conformitate cu MCV şi a survenit într-o etapă de monitorizare intensificată în urma angajamentelor specifice asumate de guvernul român în iulie 2012 (scrisoarea din 17 iulie 2012)'', menţionează Juncker în răspunsul său datat 4 aprilie 2018.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close