Antena 3 CNN Externe Joe Biden, discurs despre starea naţiunii: "Mesajul pentru Putin este că nu vom ceda!"

Joe Biden, discurs despre starea naţiunii: "Mesajul pentru Putin este că nu vom ceda!"

Joe Biden a transmis un mesaj puternic de susţinere pentru Ucraina în ultimul său discurs despre starea naţiunii din acest mandat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2024   •   09:04

Liderul de la Casa Alba a declarat că lumea liberă este în pericol dacă Putin va fi lăsat să câştige războiul.

Joe Biden a calificat şi ca inacceptabilă declaraţia lui Donald Trump care a promis că va încuraja Rusia să atace orice ţară NATO care nu alocă suficienţi bani pentru bugetul de apărare.

"În străinătate, Putin al Rusiei este în marș, invadând Ucraina și semănând haos în toată Europa și nu numai. Dacă cineva din această sală crede că Putin se va opri la Ucraina, vă asigur că nu o va face. Dar Ucraina îl poate opri pe Putin. Ucraina îl poate opri pe Putin dacă vom fi alături de Ucraina și îi vom oferi armele de care dispune pentru a se apăra. Asta este tot. Asta este tot ceea ce cere Ucraina. Nu cer soldați americani", a fost mesajul transmis de Joe Biden.

"Acum, predecesorul meu, un fost republican, un fost președinte republican îi spune lui Putin, citez, "Fă ce naiba vrei". Acesta este un citat. Un fost președinte a spus asta. A te înclina în fața unui lider rus cred că este scandalos, este periculos și inacceptabil.

Dacă Statele Unite se retrag, vor pune Ucraina în pericol. Europa este în pericol. Lumea liberă va fi în pericol, întărindu-i pe alții să facă ceea ce doresc pentru a ne face rău. Mesajul meu către președintele Putin, pe care îl cunosc de mult timp, este simplu. Nu vom pleca! Nu ne vom înclina! Eu nu voi ceda! Într-un sens literal, istoria ne privește. Istoria ne privește", a mai transmis de Joe Biden.

×
Subiecte în articol: Joe Biden discurs Vladimir Putin
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close