Antena 3 CNN Externe Israelul a lansat un raid aerian asupra Fâșiei Gaza, după plecarea președintelui Joe Biden

Israelul a lansat un raid aerian asupra Fâșiei Gaza, după plecarea președintelui Joe Biden

Armata israeliană a declarat în această dimineață că a lovit un depozit de producție de rachete din Fâșia Gaza, condus de Hamas. Vineri, în timpul unei vizite în Israel și Cisiordania ocupată, președintele american Joe Biden a promis că nu va renunța la eforturile de pace, dar nu a oferit noi propuneri pentru reluarea procesului.

Israelul a lansat un raid aerian asupra Fâșiei Gaza, după plecarea președintelui Joe Biden
Sursa foto: Twitter/EbnwStory
de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2022   •   10:15

Oamenii au fost treziți de sunetul exploziilor și peste o duzină de rachete au vizat două locații separate din teritoriu.

Deși nimeni nu a fost rănit, au existat mai multe pagube materiale, au izbucnit incendii în apropierea locațiilor vizate. Cea mai mare parte a zonei din jurul sitului era agricolă.

Anterior, sirenele au sunat de două ori în sudul Israelului, pentru a-i avertiza pe locuitori cu privire la sosirea rachetelor, potrivit Al Jazeera.

Una a fost interceptată și trei au aterizat în spații deschise, a spus armata. Niciun grup nu și-a revendicat responsabilitatea pentru lansarea rachetelor.

Israelul a lansat rachete în Gaza luna trecută, după lansări de rachete din teritoriul asediat, după o perioadă de relativ calm. A spus că a vizat site-uri militare Hamas, dar autoritățile palestiniene au spus că rachetele au căzut pe terenuri agricole.

În mai 2021, Israelul a lansat un atac de 11 zile asupra Gaza, care a ucis 253 de palestinieni, inclusiv 66 de copii, și a rănit peste 1.900 de persoane.

Cel puțin 12 persoane, inclusiv trei muncitori străini și doi copii, au fost ucise în Israel de rachetele lansate de Hamas și alte grupuri armate din Gaza în aceeași perioadă.
 

×
Subiecte în articol: Israel rachete Hamas Fasia Gaza Joe Biden
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close