Antena 3 CNN Externe Alertă în California! Ploi, inundații și valuri de până la 12 metri | Apa a măturat totul în cale

Alertă în California! Ploi, inundații și valuri de până la 12 metri | Apa a măturat totul în cale

California este în alertă din cauza unei furtuni cu valuri uriașe de până la 12 metri. Autoritățile îndeamnă la evitarea plajelor, însă zeci de oameni care au ignorat avertismentul au fost la un pas de a fi luați pe sus de furia apei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2023   •   18:44

Ploi, inundații și valuri de până la 10 metri înălțime erau așteptate, vineri, de-a lungul unor părți ale coastei de vest, la o zi după ce valuri uriașe au lovit țărmul Californiei.

Peste șase milioane de persoane din zonele de coastă din California și Oregon s-au aflat peste noapte sub avertismente de valuri înalte, deoarece valurile care se sparg au reprezentat o ”amenințare deosebit de mare pentru viață și proprietăți”, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

Citește și: Inundații în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă | Nivelul apei a atins un record de 7 metri

Separat, o avertizare de valuri înalte urma să rămână în vigoare până sâmbătă, de-a lungul coastelor din Oregon și California. Aproximativ patru milioane de oameni au fost afătuiți să nu iasă din case și să nu meargă la plajă. 

Biroul Serviciului meteorologic din Medford, Oregon, a declarat că se așteaptă la pagube la infrastructură și la eroziunea plajelor din cauza valurilor care se sparg și care au o înălțime de până la 30 de metri.

×
Subiecte în articol: california valuri furtuni
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close